Retete de Mancaruri

Chiftele pe pat de orez și dovlecei, rețetă neobișnuită – un ospăț regal pentru bani puțini! Cum poate ceva atât de simplu să fie atât de delicios?

 

 

Chiftele pe pat de orez și dovlecei, rețetă neobișnuită – un ospăț regal pentru bani puțini! Cum poate ceva atât de simplu să fie atât de delicios?

 

Nu trebuie să cumperi produse scumpe pentru a pregăti o cină sau un prânz delicios. Ingredientele pot fi cât se poate de simple, dar rezultatul poate fi uimitor!

Astăzi vrem să vă oferim o rețetă neobișnuită pentru o caserolă de chiftele și dovlecei, primele fiind coapte în interiorul celorlalte.

Un fel de mâncare similar cu carne tocată și dovlecei va hrăni delicios întreaga familie, iar prepararea sa este simplă.

Nu rata ocazia să încerci să gătești chiftele îngropate, pentru că cu siguranță vor deveni preferatele tuturor!

Ingrediente:

  • 700 g carne de pui tocată
  • 100 g ceapă
  • sare, piper negru după gust
  • 200 g orez
  • 700 g dovlecei
  • 1/2 linguriță sare pentru dovlecei
  • ulei pentru uns tigaia
  • condimente verzi proaspete

 

Mod de preparare:

Dați dovleceii pe răzătoarea grosieră, puneți-i într-un bol adânc, adăugați sarea, amestecați și lăsați deoparte 10 minute pentru a se scurge sucul.

Apoi stoarceți bine dovleceii și puneți-i înapoi în bol.

Amestecă dovleceii cu orezul fiert în prealabil.

Adăugați brânza rasă grosier. Apoi spargeți ouăle și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Nu sărați orezul în timp ce îl gătiți.

Ungeți tigaia cu ulei, întindeți amestecul de dovlecei și neteziți. Cel mai bine este să folosiți o oală japoneză, deoarece totul în ea se coace uniform, nu se arde și nu se lipește.

Acum e rândul chiftelelor: pune carnea tocată într-un bol adânc și amestec-o cu ceapa tocată mărunt. Condimentați cu sare, piper și amestecați.

Formați carnea tocată în chiftele mici, în cazul nostru – 12.

Faceți găuri în amestecul de dovleac și orez și așezați chiftelele în ele.

Preîncălziți cuptorul la 180-190° și puneți tava înăuntru. Timp de coacere – 40-45 de minute. Dar fii atent la cuptorul tău, pentru că fiecare coace diferit!

Puteți regla temperatura în timpul coacerii. Principalul lucru este ca toată umezeala să se evapore.

Tocați ierburile proaspete și presărați-le peste chiftelele îngropate pregătite.

Are cel mai bun gust cu mărar, dar poți folosi orice îți place.

 

Poftă bună!

 

 Sursa