Retete de Mancaruri

Rețeta de pui cu smântână cu care vei surprinde pe toată lumea! Se prepară foarte ușor si repede …

 

 

 

 

Rețeta de pui cu smântână – Ce să mai gătim, ce rețete să mai alegem, atunci când le-am epuizat pe cele cunoscute deja și preparate în repetate rânduri?

Noi îți propunem o rețetă de pui cu smântână, bună de îți lingi degetele!

 

Ingrediente:

– 700 g carne de pui de țară

– o ceapă

– 250 g smântână pentru gătit

– 100 de grame de cașcaval ras

– puțin ulei

– sare

– piper

– o legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

– Fierbe carnea de pui spălată și porționată, în apă, cu un praf de sare. Se va forma spumă, așa că îndepărteaz-o.

– Scoate carnea după ce a fiert bine și las-o să se scurgă. Nu arunca apa!

– Pune carnea în tigaie, cu puțin ulei și rumenește-o!

– Taie ceapa mărunt și călește-o în ulei. Când a devenit moale, adaugă supa în care ai fiert carnea de pui.

– Amestecă bine, lasă preparatul să dea în clocot, până când supa se evaporă aproape de tot.

– Adaugă apoi bucățile de carne și smântâna și lasă să fiarbă la foc mic câteva minute.

– La final adaugă și cașcavalul ras, mai lasă 2 minute pe foc, condimentează cu sare și piper, apoi decorează cu pătrunjel.

Va avea un gust ce va surprinde pe toată lumea…

 

Pofta buna!

 

Sursa