Desert

Cel mai PUFOS și AROMAT CREMȘNIT! Am primit rețeta asta de la un BUCĂTAR CU 3 STELE!

 

 

 

 

Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 30 min
Gata în: 45 min

Ingrediente: 

– 1 pachet foi cremşnit (cremeş)
– 250 ml frişcă lichidă

Pentru crema:

– 500 ml lapte
– 4 ouă
– 4 linguri făină
– 10 linguri zahăr
– 1 plic zahăr vanilat

Pentru servit

– 150 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

1. Făină cu 100 ml lapte se amestecă şi se lasă deoparte. Restul laptelui împreună cu ouălezahărul şi zahărul vanilat se pun pe foc amestecând continuu.
2. Când fierbe, se pune compozitia de făină cu lapte şi se continuă fierberea amestecândcontinuu. Este gata când se obţine o crema groasăSe lasă  se răcească şi apoi se mixeazăpentru a obține o crema foarte fină.

3. În tavă de aragaz se aşează o prima foaie, se toarnăcrema care se întinde cu o spatulă sau cu un cutit cu lama groasă, apoi se toarnă frişcă bine bătutăse niveleazăse acoperă cu o altă foaie şi se da la rece de pe o zi pe altă.
4. Se taie cu un cutit foarte bine ascuțit şi se serveşte presărată cu zahăr pudra din abundență.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sanatatea