Desert

Cea mai delicioasa prajitura de post, facuta CU SUC DE ROSII

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru foi:

11 linguri zahar

11 linguri ulei

11 linguri suc de rosii

1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie

faina cat cuprinde

Pentru crema:

1 pachet margarina Rama

1 cana zahar pudra

4 linguri gris

apa

vanilie

zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat care se imparte in 4, se intind foile care se coc pe dosul tavii, nu foarte mult (circa 12 minute, daca le lasati mai mult se maronesc prea tare).

Pentru crema se freaca margarina cu zaharul; se adauga treptat fiertura de gris, facuta din cele 4 linguri de gris si apa, se amesteca; se aromatizeaza cu vanilie si zeama de lamaie.

Se ung foile cu crema, se poate glazura, daca se doreste.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bensan