Aperitive si Gustari

Cel mai gustos cartof facut la cuptor

 

 

 

 

Ingrediente:

pentru 6-8 porții:

  • 4-5 cartofi roșii mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Pentru umplutură:

  • 450 grame cremă de brânză la temperatura camerei
  • 2 ½ căni brânză Cheddar, răzuită
  • 1 cană smântână
  • 1 cană ceapă verde

 

Mod de preparare:

  1. Se incalzeste cuptorul la 400F / 200C.
  2. Se taie cartofii până la nivelul celor două bețe astfel încât cartofii să rămână întregi.
  3. Se înmoaie cartofii în apă timp de cel puțin 15-20 de minute pentru a elimina o parte din amidon.
  4. Într-un castron mare, se amestecă împreună crema de brânză, 2 cani de cheddar, șuncă, smântână, și ceapa verde.
  5. După ce s-au uscat, se șterg cartofii și se așează într-o tigaie mare de fontă.
  6. Se ung cartofii cu ulei de măsline. Se presara cu sare si piper dupa gust.
  7. Se pune tigaia la cuptor timp de o oră, sau până când cartofii sunt gătiți și crocanți pe partea de sus.
  8. După finalizare, umplem tigaia cu garnitura din bacon și cheddar.
  9. Se presară cu restul de brânză Cheddar.
  10. Continua coacerea la 400F / 200C timp de 10-15 minute sau până când brânza este topită și capătă culoare.

 

Poftă bună.

 

Sursa: Krespy