Panificatie

Cel mai bun aluat pe bază de smântână, perfect pentru fursecuri

 

 

Cel mai bun aluat pe bază de smântână, perfect pentru fursecuri

 

 

Ingrediente:

Făină de grâu: 500 g
Smântână: 200 g
Unt: 100 g
Ou: 2 buc.
Zahăr: 150 g
Zahar vanilat: 50 g
Praf de copt: 1 pliculeț

Mod de preparare:

    1. Cerneti faina si amestecati cu praful de copt.
    2. Bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, apoi adăugați untul topit, amestecați, turnați smântână, amestecați din nou bine.
    3. Adăugați făină în amestec și frământați aluatul. Ar trebui să nu se lipească de mâini. Înfășurați aluatul cu folie alimentară și dați-l la frigider timp de 2 ore.
    4. Întindeți aluatul răcit, folosiți la prepararea fursecurilor sau ca bază pentru o prăjitură.
    5. Într-o tavă tapetată cu foaie de copt, se așează fursecurile formate.
    6. Se coace aproximativ 20 de minute la 180 de grade.
    7. După ce se scoate tava din cuptor, se lasă fursecurile la răcit pentru câteva minute, după care se decorează cu zahăr pudră sau cu ce doriți, dupa peferințe.

 

Pofta buna!