Torturi

Tort cu cirese, vanilie și frișcă – un desert răcoritor și incredibil de gustos, potrivit pentru zilele călduroase sau pentru toate sarbatorile familiei

 

 

Tort cu cirese, vanilie și frișcă – un desert răcoritor și incredibil de gustos, potrivit pentru zilele călduroase sau pentru toate sarbatorile familiei

 

Ingrediente:

pentru blat:
  • 5albusuri ( eventual ramase de la cozonac)
  • 3 oua intregi
  • 8 linguri de faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 8 linguri de zahar
  • cirese conservate de anul trecut
  • sirop de visine
 pentru aluat:
  • 100 g de unt
  • 1 ou
  • 300-350 g de făină
  • 2 art. l. zahăr
  • 100 g smantana
  • 350 gr de cirese din compot sau congelate
 pentru crema:
  • 200 g smantana
  • 200 ml de smântână pentru frisca
  • 150 g + 40 g zahăr
  • 1 plic de budincă de vanilie
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
pentru decor:
  • 350 gr de cirese din compot sau congelate
  • zeama de la compot
  • 1 plic de gelatina
  • 1 kiwi
  • fulgi de ciocolata

 

Mod de preparare:

Blatul:

Separam galbenusurile de albusuri.

1-2 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat.

Cand albusurile s-au intarit  si au aspect de bezea adaugam galbenusurile frecate cu un praf de sare.

In continuare adaugam faina si mestecam usor de jos in sus.

2-2 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Tapetam o tava cu hartie de copt si faina peste  si turnam compozitia in ea dupa care adaugam visinile.

Se da la cuptorul  preaincalzit pentru aproximativ 45 minute .

Facem testul cu scobitoarea si daca este copt il scoatem si il lasam se se racoreasca dupa care taiem blatul in doua.

Aluatul:

Pregătiți rulada cu visine: bateți oul cu zahărul, adăugați smântână și untul moale, amestecați până se omogenizează.

Se adauga faina in portii, se framanta aluatul pana devine elastic, se ruleaza intr-o minge si se lasa 5 minute. Apoi împărțiți aluatul în părți.

3-2 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Întindeți fiecare parte de aluat într-o bandă de 5-6 cm lățime. Pe fiecare fâșie se așează cireșele conservate fara samburi pe un rând.

4-2 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Lipiți marginile aluatului, formând un tub. Așezați tuburile în spirală pe o foaie de copt tapetată cu faina și trimiteți la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.

5-2 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Răciți spirala de aluat copt dupa ce o scoateti din cuptor.

Crema:

Amestecați  praful de budincă de vanilie într-un recipient separat cu 40 g zahăr și 5 linguri de lapte.

6-1 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Turnați laptele rămas într-o cratiță și aduceți la fierbere. Se toarnă amestecul de budinca de vanilie în el într-un jet subțire, amestecând constant.

Amestecati  pana se îngroașe, apoi lasati-l la răcit.

7 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Apoi batem smantana, adaugam zaharul si zaharul vanilat, punem smantana si budinca de vanilie racita.

8 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Asamblați tortul

Tăiați pandișpanul copt în jumătate. Așezați jumătatea inferioară pe un suport de prăjitură și ungeți cu cremă.

Deasupra lui punem spirala coapta cu cirese si deasupra ei intindem iar cremă.

Puneți pandișpanul ramas ca strat următor și întindeți deasupra iar un rand de cremă.

Apoi acoperiți părțile laterale ale tortului cu crema ramasa și trimiteți-l la frigider pentru a se întări.

9 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Stropiți părțile laterale ale prăjiturii cu fulgi de ciocolată neagra, iar deasupra puneți cireșe din compot (scurgând în prealabil sucul din ele într-un recipient separat) și dupa ornati cu bucăți de kiwi.

10 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Decorul

Amestecați 1 pahar de compot de cireșe cu gelatina, puneți pe foc și aduceți la fierbere. Se răcește ușor amestecul și se toarnă peste cireșe și  deasupra lui se pun bucati de kiwi.

11 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

 

Pofta buna!

 

12 Цей торт у мене замовляють клієнти. Ділюся рецептом приготування

Sursa