Desert

Cea mai delicioasă prăjitură cu fructe și bezea – Este mult prea bună!

 

 

 

 

Vă prezentăm o prăjitură pe cât de arătoasă, pe atât și de gustoasă. Această prăjitură cu fructe și bezea o puteți prepara pentru atât pentru membrii familiei, cât și pentru oaspeți. Este fină, iar combinația dintre blat, gem și bezea fac această prăjitură unică.

 

Ingrediente:

400 g Fructe de pădure

 Pentru aluat:

300 g Făină
200 g Unt
2 bucăți Gălbenușuri de ou
40 g Zahăr
10 g Zahăr vanilat
5 g Praf de copt

 Pentr cremă:

400 ml Lapte
2 bucăți Gălbenușuri de ou
40 g Zahăr
10 g Zahăr vanilat
40 g Amidon
150 g Unt

 Pentru bezea:

4 bucăți Albușuri de ou
180 g Zahăr pudră
10 g Amidon

Mod de preparare:

  1. Pentru aluat: într-un bol puneți faina cernută, praful de copt, adăugați untul tăiat cubulețe și amestecați cu furculița, apoi cu mâinile. Separat bateți gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat și adăugați peste amestecul de făină. Frământați aluatul, dacă aluatul se sfărâmă și nu se adună, adăugați o lingură de apă.
  2. Întindeți aluatul cu mâinile direct în tavă, cu (dimensiunile 25×30 cm) tapetată cu hârtie de copt. Distribuiți aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. Apoi puneți fructele de pădure pe toată suprafața aluatului.
  3. Pentru bezea: mixați albușurile cu zahărul pudră, apoi adăugați amidonul și mai mixați până devine o bezea tare. Puneți bezeaua deasupra fructelor de pădure și distribuiți uniform pe toată suprafața.
  4. Dați forma la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 40 de minute. Dacă bezeaua se arde, atunci acoperiți cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.
  5. Pentru cremă: într-o cratiță cu fundul gros turnați laptele, adăugați zahărul, gălbenușurile, zahărul vanilat, amidonul și amestecați bine. Puneți cratița la foc mic și amestecați continuu până se îngroașă. Apoi luați de pe foc și lăsați să se răcească. Scoateți blatul din cuptor și lăsați să se răcească, apoi se scoate atent și se taie în 2 părți egale.
  6. Într-un bol bateți untul și adăugați treptat la crema fiartă de vanilie, mixând continuu până devine pufoasă. Ungeți un blat cu cremă, acoperiți atent cu al doilea blat. Presați ușor prăjitura și dați-o la frigider pentru 2-3 ore.
  7. Savurați cu plăcere! Notă: Puteți presăra prăjitura cu nuci mărunțite sau fulgi de migdale.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros