Desert

Vei înțelege de ce este atât de populară, doar după ce o vei gusta – prăjitura Floare de colț!

 

 

 

 

Dacă vă doriți un desert mai sofisticat, atunci noi vă propunem să încercați această prăjitură! Prăjitura Floare de colț este un desert rafinat și se servește de Sf. Maria. Compusă din 4 straturi diferite, această prăjitură este un desert mega delicios. Toți oaspeții vor cere încă o felie!

 

Ingrediente:

200 g Frișcă
50 g Ciocolată albă

 Pentru Blatul de cacao:

6 bucăți Ouă
4 linguri Făină
3 linguri Pudra de cacao
6 linguri Zahăr
1 linguriță Praf de copt
1 plic Sare

Pentru Bezeaua de cocos:

4 bucăți Albușuri de ou
6 linguri Zahăr
120 g Fulgi de cocos

 Pentru Cremă:

4 bucăți Gălbenușuri de ou
5 linguri Zahăr
40 g Amidon
300 ml Lapte
200 g Unt
150 g Felii ananas la conserva

Mod de preparare:

  1. Pregătiți blat de cacao: Mixați într-un bol albușurile cu praful de sare, adăugați zahărul, gălbenușurile, apoi făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Omogenizați bine până veți obține o compoziție fără cocoloașe. Turnați compoziția într-o tavă cu dimensiunile (30 x 40 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la temperatura de 180°C pentru circa 15 minute.
  2. Între timp pregătiți bezeaua de cocos: Mixam albușurile spumă, adăugați zahărul mixând până se topește și obțineți o bezea fermă. Apoi adăugați nuca de cocos rasă și amestecați ușor cu o spatulă. Întindeți bezeaua peste blatul copt și mai coaceți încă 10-15 minute.
  3. Între timp pregătiți crema: Într-un bol amestecați laptele cu amidonul, până se dizolvă și în transferați într-o cratiță. În alt bol bateți gălbenușurile cu zahărul până se deschid la culoare. Puneți cratița pe foc mic, adăugați amestecul obținut de ouă și amestecați mereu, până se îngroașă. Luați de pe foc, transferați crema într-un bol și lăsați să se răcească. Într-un bol mixați puțin untul de la temperatura camerei și adăugați treptat câte o lingură din crema răcită, mixând în continuu.
  4. Ananasul scurs din conservă îl tăiați bucățele mici și îl amestecați cu crema. Crema obținută o întindeți peste bezeaua de cocos rece.
  5. Frișca o mixați spumă și o întindeți peste cremă. Deasupra presărați cu ciocolată albă rasă și dați prăjitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi o puteți tăia și servi.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros