Panificatie Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Faceți aceste minunate flori cu marmeladă, care sunt prăjituri fragede și parfumate, perfecte pentru sărbători

 

 

Faceți aceste minunate flori cu marmeladă, care sunt prăjituri fragede și parfumate, perfecte pentru sărbători

 

Ingrediente:

  • făină: 300 g
  • unt: 200 g
  • zahăr pudră: 100 g
  • gălbenuș: 1 buc
  • coaja rasa de lamaie: dupa gust

 

Mod de preparare:

prepararea aluatului

  1. amestecarea ingredientelor: Se amestecă făina, untul, zahărul pudră, gălbenușul de ou și coaja de lămâie rasă într-un aluat neted.
  2. odihnirea aluatului: Lăsați aluatul să se odihnească la rece.

tăierea și coacerea

  1. decuparea florilor : Tăiați forme de flori din aluat, faceți cu grijă găuri în ele și umpleți-le cu marmeladă.

 

Coaceți pe o foaie de copt cu hârtie de copt în cuptorul preîncălzit până devin aurii.

 

Concluzie

Florile cu marmeladă sunt o prăjitură excelentă de Crăciun care va face sezonul sărbătorilor mai plăcut. Nu sunt doar gustoase, ci și frumoase la vedere.

Pofta buna!

 

 Sursă