Retete de Mancaruri

Cartofi și carne tocată, pe care le-am pus într-o formă de tort și asa am pregătit o cina de senzație

 

 

 

 

Din cartofi și carne tocată puteți pregăti o mâncare minunată și foarte sățioasă!

Azi vă arătăm că nu doar deserturi puteți pregăti în formă de tort! Puteți adăuga, după preferințe, chili sau alte condimente.

 

Ingrediente:

– 200 g carne tocată

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 1 ou

– 1 kg cartofi

– 3 linguri smântână

– 150 ml apă

– 50 g cașcaval ras

– Ulei

– Sare

– Piper negru măcinat

– Pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Curățăm ceapa și morcovul îl dăm pe răzătoare. Curățăm cartofi și îi tăiem în rondele. Ceapa și morcovul le prăjim în ulei încins, apoi le lăsăm să se răcească. Se pot folosi si cartofi intregi, dar terebuie sa fie cat mai mici.

Daca optati pentru cartofi intregi atunci trebuie sa-i fierbeti putin.

Adăugăm carnea tocată, condimentăm și amestecăm cu oul. Formăm biluțe din carne și le punem într-o formă de tort unsă cu ulei, apoi de jur împrejur așezăm și rondelele de cartofi. Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute.

Amestecăm smântâna cu apa, punem sare și piper, apoi turnăm sosul peste carne și cartofi și mai lăsăm 30 de minute la cuptor. Cu 5 minute înainte să fie gata, presărăm cu cașcaval ras și pătrunjel verde. Poftă bună!

Va puteti folosi imaginatia pentru asezarea in tava.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Krespy