Creme si Budinci

Budincă cu brânză de vaci și mere, la cuptor – un gust deosebit, la fel precum cel din copilărie!

 

 

 

 

Va prezentăm o rețetă de cea mai fină și suculentă budincă cu brânză de vaci și mere. Budinca apetisantă se prepară foarte simplu și rapid, cu efort minim. Aceasta este foarte aromată și suculentă, perfectă pentru a fi servită la micul dejun, în calitate de gustare în timpul zilei sau ca desert. Bucurați familia dragă cu cel mai savuros deliciu, care vă va cuceri din prima.

 

 

Ingrediente:

– 2 mere

– 2 linguri de unt

– 4 linguri de zahăr

– 250 g brânză de vaci

– 2 ouă

– 1 priză de sare

– 100 g de smântână

– 3 linguri de făină

– zahăr pudră

 

 

Mod de preparare:

1. Spălați și decojiți merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le cuburi sau felii subțiri.

2. Prăjiți merele pe o tigaie încinsă cu unt, timp de 1-2 minute. Apoi presărați merele cu 1 lingură de zahăr.

3. Frecați brânza de vaci cu ouăle. Adăugați sarea, 3 linguri de zahăr, smântâna și făina cernută. Amestecați bine ingredientele.

4. Adăugați amestecul de brânză în tigaia cu mere și amestecați.

5. Așezați aluatul obținut într-o formă de copt, unsă cu unt. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade, pentru 15minute, până obțineți o crustă fină și rumenă. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Lăsați budinca să se răcească. La dorință, decorați cu zahăr pudră.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul