Creme si Budinci

Aflați cum să pregătiți cea mai gustoasă cremă universală de caramel – atât de fină și aerată, încât te cucerește iremediabil!

 

 

Aflați cum să pregătiți cea mai gustoasă cremă universală de caramelă – atât de fină și aerată, încât te cucerește iremediabil!

 

Crema de caramel universală este foarte fină, ușoară și te cucerește din prima. Vă prezentăm rețeta celei mai gustoase și ușor de pregătit creme universale de caramelă. Aceasta poate fi folosită la prepararea torturilor, prăjiturilor sau decorarea deserturilor. Este perfectă pentru blaturi de pandișpan, pentru cele cu miere, din aluat fraged sau aluat foietaj. Dacă doriți un gust mai intens, completați crema cu nuci. Astfel, veți crea cele mai fascinante delicii chiar în propria bucătărie.

Ingrediente:

zahar – 250 g

unt – 65 g

smantana 30%  – 200 ml

 

Mod de preparare:

Se toarna zaharul intr-o cratita cu fund gros si se lasa sa se dizolve treptat la foc mic.

Nu amestecati si nu atingeti zaharul in timp ce acesta se dizolva.

Adaugati untul la zaharul dizolvat, amestecand continuu.

Se amesteca pana cand untul este complet topit si caramelul si-a schimbat usor consistenta.

Apoi turnati cu grija smantana pentru frisca si amestecati aproximativ 2 minute.

Aveti grija, caramelul fierbinte te poate stropi si te poate arde.

Turnati crema caramel intr-un bol, lasati-o sa se raceasca putin, apoi transferati-o la frigider pentru 15 minute.

Dupa 15 minute, scoateti din frigider si bateti timp de aproximativ 15 secunde.

Apoi puneti caramelul la congelator sa se raceasca rapid timp de cel putin 10 minute.

Dupa 10 minute in congelator, scoateti caramelul si bateti-l.

Aveti rabdare in timp ce amestecati, bateti pana cand caramelul are o consistenta cremoasa si o culoare deschisa.

Poftă bună!

 

 Sursa