Panificatie

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere zemoase – un desert ușor de preparat pentru toti ai casei

 

 

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere zemoase – un desert ușor de preparat pentru toti ai casei

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 50 g unt moale
  • 100g zahăr
  • 2 ouă
  • 220 g brânză de vaci
  • 180 g făină
  • 8 g praf de copt

Decor:

  • 1-2 mere
  • stafide – după gust (opțional)
  • nuci tocate – după gust (opțional)

Alte:

  • ulei – pentru uns tava de brioșe
  • zahăr pudră – pentru presărare finală

 

Mod de preparare:

1. Aluat: Puneți untul înmuiat într-un bol și presărați cu zahăr – bateți cu un mixer timp de 2-3 minute.

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere - Delicii dulci!

Apoi adăugați treptat ouăle în timp ce bateți bine, bătând compoziția după fiecare adăugare.

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere 

Apoi, adăugați brânza de vaci în bol, continuați să bateți, apoi amestecați cu o spatulă.

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere 

În final, adăugați praful de copt și făina în 2 etape – amestecați bine cu o spatulă și obțineți un aluat de grosime medie.

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere 

2. Pregătiți forme de silicon pentru brioșe ungându-le cu ulei și distribuind uniform aluatul preparat în ele folosind o lingură de înghețată.

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere 

3. În final, aranjați semilune delicate de mere pe aluat, dar puteți presăra și cu stafide sau nuci tocate (opțional).

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere 

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute la 180°C, până se rumenesc, apoi lăsați să se răcească puțin.

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere 

5. În final, presărați-le cu zahăr pudră cernut și serviți-le cu dragoste, gust deosebit și grație.

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere 

 

Pofta buna!

 

Brioșe delicioase cu brânză de vaci și mere 

 

 Sursă