Panificatie

Biscuiți perfecți, pentru a fi serviți la ceai. Deja am renunțat la biscuiții din comerț!

 

 

Biscuiți perfecți, pentru a fi serviți la ceai. Deja am renunțat la biscuiții din comerț!

 

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de biscuiți cu gem. Doar imaginați-vă cum după o zi de muncă vă așezați într-un fotoliu, luați o ceașcă cu ceai aromat și serviți biscuiții proaspeți, de casă. Oricine va spune, cu siguranță, că acest lucru este posibil numai în weekend și nu în fiecare. Ne grăbim să vă contrazicem. Se știe cât de mult timp trebuie petrecut la bucătărie, pentru a pregăti un desert delicios și aromat. Dar după rețeta minunată prezentată de astăzi veți coace un desert apetisant și foarte gustos, extrem de simplu și rapid.

 

Ingrediente:

– 125 g de unt

– 100 g de gem

– 250 g de făină cernută

– coajă rasă de portocală după gust

– 125 g de smântână

– 1 lingură de zahăr

– 10 g de zahăr vanilat

– zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

1. Bateți untul la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat, coajă rasă de portocală și smântâna, într-un bol. Apoi adăugați făina cernută și frământați aluatul.

2. Împărțiți aluatul finit în două părți egale, înfășurați-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

3. Luați aluatul din frigider, puneți-l pe suprafața de lucru și întindeți un blat dreptunghiular. Decupați aluatul în fâșii, cu lățimea de aproximativ 6-8 cm.

4. Așezați umplutura de-a lungul fâșiei, apoi rulați-o. Tăiați rulada, pe porțiuni de mărimea medie, modelând astfel biscuiții. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

5. Așezați biscuiții într-o tavă de copt tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Scoateți desertul apetisant din cuptor, lăsați-l puțin să se răcească și puneți-l pe un platou.

7. Decorați biscuiții savuroși cu zahăr pudră.

Poftă bună!