
Ingrediente:
umplutură:
Nuci – 100g.
Zahăr – 100g.
Apă – 1 lingură.
aluat:
Unt – 20 g.
Smântână – 150 gr.
Sare – 1/3 linguriță.
Făină – 230-250g.
Mod de preparare:
Pregătiți umplutura.
Usucați 100 g de nuci într-o tigaie și măcinați-le cu un blender.
Turnați 100 g de zahăr într-un bol, adăugați 1 lingură de apă și amestecați.
Acum adăugați nucile și amestecați totul. Umplutura este gata.

Pregătiți aluatul.
Topiți 20 de grame de unt, adăugați 150 de grame de smântână, 1/3 linguriță de sare și amestecați.
Acum adăugați treptat făina și frământați aluatul, mai întâi cu o lingură, apoi cu mâinile.
Aluatul trebuie să fie elastic, mai apropiat de un aluat de pelmeni.
Împărțiți aluatul în părți, fiecare parte cântărind aproximativ 20 g. Obțineți 20 de bucăți.
Luați o bilă și rulați-o într-un cerc cu un diametru de 10-11 cm.
Puneți 1 linguriță de umplutură, distribuiți-o la mijloc, lăsând marginile libere.

Înfășoară-l într-o ruladă. Așează-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Introdu-l într-un cuptor preîncălzit și coace-l timp de 15-20 de minute, până se rumenește ușor.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/pechyvo-barmak-dlya-pryhotuvannya-ne-potribni-ni-soda-ni-rozpushuvach-ni-drizhdzhi/













