Panificatie

Aceste fursecuri cu nucă au un gust minunat. Se prepară simplu și rapid, iar rezultatul va fi pe placul tuturor

 

 

Aceste fursecuri cu nucă au un gust minunat. Se prepară simplu și rapid, iar rezultatul va fi pe placul tuturor

 

Ingrediente:

umplutură:

Nuci – 100g.
Zahăr – 100g.
Apă – 1 lingură.

aluat:

Unt – 20 g.
Smântână – 150 gr.
Sare – 1/3 linguriță.
Făină – 230-250g.

 

Mod de preparare:

Pregătiți umplutura.

Usucați 100 g de nuci într-o tigaie și măcinați-le cu un blender.

Turnați 100 g de zahăr într-un bol, adăugați 1 lingură de apă și amestecați.

Acum adăugați nucile și amestecați totul. Umplutura este gata.

Fursecurile „Barmak” nu necesită bicarbonat de sodiu, praf de copt sau drojdie pentru a fi preparate.

Pregătiți aluatul.

Topiți 20 de grame de unt, adăugați 150 de grame de smântână, 1/3 linguriță de sare și amestecați.

Acum adăugați treptat făina și frământați aluatul, mai întâi cu o lingură, apoi cu mâinile.

Aluatul trebuie să fie elastic, mai apropiat de un aluat de pelmeni.

Împărțiți aluatul în părți, fiecare parte cântărind aproximativ 20 g. Obțineți 20 de bucăți.

Luați o bilă și rulați-o într-un cerc cu un diametru de 10-11 cm.

Puneți 1 linguriță de umplutură, distribuiți-o la mijloc, lăsând marginile libere.

Fursecurile „Barmak” nu necesită bicarbonat de sodiu, praf de copt sau drojdie pentru a fi preparate.

Înfășoară-l într-o ruladă. Așează-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Introdu-l într-un cuptor preîncălzit și coace-l timp de 15-20 de minute, până se rumenește ușor.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/pechyvo-barmak-dlya-pryhotuvannya-ne-potribni-ni-soda-ni-rozpushuvach-ni-drizhdzhi/