Panificatie

Aceste cornuri însiropate și umplute cu mere se prepară într-un timp record!

 

 

Aceste cornuri însiropate și umplute cu mere se prepară într-un timp record!

 

Vă oferim o rețetă super rapidă de cornuri umplute cu mere și coapte în sirop de zahăr și unt. Aceste delicii aromate se prepară din puține ingrediente, sunt foarte gingașe și au un gust intens de mere. Cu minim efort și într-un timp record veți obține un desert parfumat și original. Savurați cornurile cu plăcere.

 

Ingrediente:

– 500 g de aluat foietaj

– 2 mere mari

pentru sirop

– 100 g de zahăr

– 100 ml de “Sprite”

– 100 g de unt

– 1/4 linguriță de amidon de porumb

– un vârf de cuțit de vanilie

– scorțișoară – la dorință

 

Mod de preparare:

1. Curățați merele de coajă și semințe și tăiați-le felii.

2. Tăiați aluatul în triunghiuri și întindeți-le ușor.

3. Puneți o felie de măr la baza triunghiului, presărați cu un pic de scorțișoară și rulați cornul.

4. Ungeți o formă de copt cu borduri înalte cu 10-20 g de unt și așezați cornurile.

5. Coaceți cornurile la 190 de grade timp de 15 minute.

6. Preparați siropul: amestecați amidonul cu zahăr, vanilie, Sprite și 80 g de unt.

7. Fierbeți siropul la foc mic, amestecând continuu timp de 5 minute.

8. Scoateți forma din cuptor, turnați deasupra 3-4 linguri de sirop și coaceți cornurile încă 10 minute.

9. Serviți cornurile stropite cu siropul care a rămas.

 

Poftă bună!