
Ingrediente:
Făină – 320 g;
Apă – 380 ml;
Zahăr – 200 g;
Ulei de floarea soarelui – 200 ml;
Cacao – 4 linguri;
Praf de copt – 10 g;
Zahăr vanilat – 10 g.
Felii de ananas din conservă – 300 g.
cremă:
Suc de portocale – 1 litru;
Zahăr – 200 g;
Griș – 8 linguri;
Zahăr vanilat – 10 g.
fondant de ciocolată:
Cacao – 1 lingură;
Zahăr – 1 lingură;
Ulei de floarea soarelui – 1 lingură;
Apă – 4 linguri.
Mod de preparare:
Pentru cremă, turnați sucul de portocale într-o cratiță, adăugați vanilia și zahărul clasic, aduceți la fierbere.
Turnați grișul în sucul clocotit, amestecați și aduceți la fierbere până se îngroașă. Acest lucru durează aproximativ 7 minute.

Lăsați crema să se răcească, între timp, pentru aluat, turnați zahărul, zahărul vanilat, cerneți cacaoa în apă.
Amestecați toate ingredientele, turnați uleiul, adăugați făina și frământați aluatul.
Turnați praful de copt în aluat, amestecați și așezați pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
Distribuiți aluatul pe toată suprafața și coaceți la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

În timp ce pandișpanul se coace, bateți frișca răcită cu un blender imersat.
Acoperiți un vas adânc cu folie alimentară, întindeți două linguri de frișcă.
Tăiați pandișpanul finit în cuburi mici, întindeți ⅓ din pandișpan și întindeți pe el ananasul din conservă tăiat în prealabil.

În mod similar, facem straturile rămase ale tortului, acoperind partea de sus cu folie alimentară.

Lăsați prăjitura la frigider timp de 5-6 ore. Apoi răsturnați prăjitura pe o farfurie plată și scoateți-o din recipient, îndepărtând folia alimentară.
Ungeți prăjitura finită cu crema rămasă.
Pentru fondant, amestecați zahărul cu cacao, uleiul și apa într-o cratiță, aduceți la fierbere la foc mediu.
Turnați fondantul peste prăjitura finită și serviți.

Rezultatul este un tort delicios și frumos.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/tort-bez-yaets-moloka-ta-vershkovoho-masla/













