Torturi

Acest tort impresionează prin gustul și textura sa de neegalat, combinând aluatul aerat, crema delicată și fructe aromate

 

 

Acest tort impresionează prin gustul și textura sa de neegalat, combinând aluatul aerat, crema delicată și fructe aromate

 

Ingrediente:

Făină – 320 g;
Apă – 380 ml;
Zahăr – 200 g;
Ulei de floarea soarelui – 200 ml;
Cacao – 4 linguri;
Praf de copt – 10 g;
Zahăr vanilat – 10 g.
Felii de ananas din conservă – 300 g.

 cremă:

Suc de portocale – 1 litru;
Zahăr – 200 g;
Griș – 8 linguri;
Zahăr vanilat – 10 g.

fondant de ciocolată:

Cacao – 1 lingură;
Zahăr – 1 lingură;
Ulei de floarea soarelui – 1 lingură;
Apă – 4 linguri.

 

Mod de preparare:

Pentru cremă, turnați sucul de portocale într-o cratiță, adăugați vanilia și zahărul clasic, aduceți la fierbere.

Turnați grișul în sucul clocotit, amestecați și aduceți la fierbere până se îngroașă. Acest lucru durează aproximativ 7 minute.

Prăjitură fără ouă, lapte și unt

Lăsați crema să se răcească, între timp, pentru aluat, turnați zahărul, zahărul vanilat, cerneți cacaoa în apă.

Amestecați toate ingredientele, turnați uleiul, adăugați făina și frământați aluatul.

Turnați praful de copt în aluat, amestecați și așezați pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.

Distribuiți aluatul pe toată suprafața și coaceți la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Prăjitură fără ouă, lapte și unt

În timp ce pandișpanul se coace, bateți frișca răcită cu un blender imersat.

Acoperiți un vas adânc cu folie alimentară, întindeți două linguri de frișcă.

Tăiați pandișpanul finit în cuburi mici, întindeți ⅓ din pandișpan și întindeți pe el ananasul din conservă tăiat în prealabil.

Prăjitură fără ouă, lapte și unt

În mod similar, facem straturile rămase ale tortului, acoperind partea de sus cu folie alimentară.

Prăjitură fără ouă, lapte și unt

Lăsați prăjitura la frigider timp de 5-6 ore. Apoi răsturnați prăjitura pe o farfurie plată și scoateți-o din recipient, îndepărtând folia alimentară.

Ungeți prăjitura finită cu crema rămasă.

Pentru fondant, amestecați zahărul cu cacao, uleiul și apa într-o cratiță, aduceți la fierbere la foc mediu.

Turnați fondantul peste prăjitura finită și serviți.

Prăjitură fără ouă, lapte și unt

Rezultatul este un tort delicios și frumos.

Prăjitură fără ouă, lapte și unt

 

Pofta buna!

 

Sursa:  https://babusyni-retsepty.com.ua/tort-bez-yaets-moloka-ta-vershkovoho-masla/