Desert

Această rețetă are deja câteva decenii, iar copiii mei o adoră, la fel ca și mine în copilărie!

 

 

Tort ”Eskimo” – un desert de casă fascinant! Un gust divin, ce vă cucerește iremediabil!

 

Astăzi vă oferim o rețetă foarte simplă de fursecuri sfărâmicioase, care se prepară din 5 ingrediente banale și sunt adorate de toți copiii. Fursecurile au formă de “crizanteme”, sunt foarte aspectuoase, delicioase și extrem de fragede, încât se topesc în gură. Aceste fursecuri sunt cele mai gustoase din lume. Răsfățați-vă familia cu aceste delicii deosebite!

Fursecuri sfărâmicioase

Ingrediente:

-1 pahar de zahăr

-3 ouă

-0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu oțet sau suc de lămâie

-250 g de unt

-2.5-3 pahare de făină

-zahăr pudră pentru presărare (la dorință)

 

Mod de preparare:

1. Tăiați untul în câteva părți și lăsați-l să stea, ca să se înmoaie.

2. Bateți ouăle și zahărul cu mixerul într-un bol mare, adăugați bicarbonatul stins și bateți încă o dată, apoi adăugați untul tăiat bucățele și bateți din nou până veți obține o masă omogenă.

3. Adăugați făina treptat până când va fi comod de bătut cu mixerul, apoi adăugați treptat făina rămasă și amestecați cu o lingură. Când va fi dificil de amestecat cu lingura, puneți aluatul în făina care a rămas (puneți deoparte un pic de făină, pe care o veți adăuga, dacă va fi necesar) și frământați aluatul cu mâinile.

4. Aluatul nu trebuie să fie elastic, acesta va rămâne moale, dar nu trebuie să se lipească de degete. Dacă se lipește, atunci mai adăugați un pic de făină și frământați din nou, după câteva încercări, acesta va fi de consistența dorită.

5. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider.

6. Între timp, încălziți cuptorul la 200 de grade. Pregătiți mașina de tocat carne. Presărați tava cu făină sau tapetați-o cu hârtie de copt. Scoateți aluatul din frigider și tăiați o pătrime din el, dați aluatul rămas la frigider.

7. Formați aluatul sub formă de salam și dați-l prin mașina de tocat.

8. Când aluatul va începe să iasă, așteptați până va ieși cam 5-7 cm, ridicați-l cu mâna și tăiați-l cu un cuțit. Astfel veți obține forma corectă de floare.

9. Puneți biscuiții pe tavă. Pentru a obține forme frumoase de floare, trebuie să curățați rămășițele de aluat din mașina de tocat. După ce terminați aluatul, luați-l pe cel din frigider și continuați să formați fursecurile.

10. Trebuie să faceți acest lucru rapid, ca să nu se topească aluatul pe masă și să-și piardă forma.

11. După ce ați umplut tava cu fursecuri, dați-o la cuptor și coaceți timp de aproximativ 35-40 de minute. Puteți presăra fursecurile reci cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

 

Sursă