
Reteta de ardei bulgaresti in otet pe care v-o propun astazi nu e o noutate,cu siguranta fiecare dintre voi are o varianta preferata sau, ca si mine mostenita de la mama.
Ardeii astia deliciosi merg de minune alaturi de ciorbite,varza calita,sarmalute….
Ingrediente:

- 500 g ardei bulgaresc (optional puteti adauga si 4-5 ardei iuti)
- 350 ml otet de vin alb de 9°
- 700 ml apa
- 1 lingura rasa de sare grunjoasa
- 1 lingurita de zahar
- 4-5 frunze de dafin
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingurita rasa de boabe de mustar
Mod de preparare:
Pentru cantitatile de mai sus am folosit un borcan mare de 1500 g dar in alternativa puteti folosi doua de 800 g.
Spalam bine ardeii si ii asezam in borcan alaturi de frunzele de dafin.
Spalam bine ardeii si ii asezam in borcan alaturi de frunzele de dafin.
Intr-o craticioara punem sarea,zaharul,boabele de piper si mustar,apa si otetul.
Punem pe foc si lasam pana ce solutia incepe sa fiarba.
O turnam apoi cu grija peste ardei , infiletam capacul si infasuram borcanul intr-un prosop gros de bucatarie.
Cand e complet rece,putem sa-l depozitam in camara.
Veti avea ardei gustosi si deliciosi.
Pofta buna!













