Aperitive si Gustari

Zacuscă de pește, rețeta originală, pescărească. Bună de-ți lingi degetele

 

 

 

 

O sa va prezentam o reteta mai speciala de zacusca, si anume zacusca cu peste. Este foarte gustoasa si seamana cumva la gust cu o conserva de peste in sos tomat.

Stiati ca puteti face zacusca din mai multe legume, cum ar fi de vinete, de dovlecel, de fasole, de morcov si chiar de peste.

La zacusca cu peste putem folosi cam orice tip de peste, fie el de apa dulce sau oceanic.

 

Ingrediente:

3 kg de peste, fara cap si fara coada,

1,5 kg de ceapa,

500 g de morcov,

2 kg de rosii bine coapte,

2 kg de ardei rosii capia,

50 ml de ulei,

250 ml otet,

1 lingura de zahar,

sare,

frunze de dafin,

ardei iute,

piper si usturoi.

 

Mod de preparare:

O sa incepem prin a pune pestele la fiert curatat, fara cap, in apa cu sare, otet, foi de dafin, boabe de piper. Il lasam cam 10 minute din momentul cand da in clocot. Dupa ce s-a fiert, incercam sa-i scoatem oasele si sa curatam carnea bine de pe ele.

Apoi, incepem sa pregatim zacusca. Punem o tigaie la foc, punem uleiul in ea si asteptam sa se incinga. Dupa ce s-a incins putin, punem ceapa si morcovul si lasam 2-3 minute pe foc sa se caleasca. Aveti grija sa nu se arda.

Apoi, adaugam putina apa, lasam sa se innabuse, adaugand din cand in cand putina apa, daca e nevoie, pentru ca ceapa sa se inmoaie. Punem capacul si verificam din cand in cand pana cand apa este destul de moale.

Tocam apoi bine ardeii copti si ii adaugam peste ceapa pe foc. Dupa care, adaugam rosiile, pe care le putem trece prin aparatul de suc de rosii. Daca nu aveti aparat, dati-le prin razatoase pana se face un suc. Lasam totul la fiert, pana scade. Amestecam, din cand in cand sa nu le lipasca. Cand a scazut compozitia, adaugam pestele, fara oase, taiat marunt. apoi adaugam putin din zeama in care am fiert pestele.

Punem frunze de fain, usturoi, amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic. dupa gust, mai puteti adauga putin din zeama de peste, daca doriti sa fie mai acrisoara zacusca. Amestecati bine si nu lasati sa se prinda, adaugam apoi sare, piper, dupa gust. La final, dupa ce a prins o culoare rosiatica, putem adauga putina zahar, deoarece taie din aciditatea rosiilor, scrie wawlist.com.

Scoateti frunzele de dafin pentru ca devine amara zacusca daca le lasam. Apoi, punem zacusca fierbinte in borcane. Inchidem borcanele cu capace si apoi le intoarcem invers si le acoperim cu o patura pana a doua zi.

 

Pofta buna!

 

Sursa