
Fiecare gospodină care se lansează în minunata lume a culinăriei trebuie să știe neapărat și o rețetă de aluat pentru plăcinte care să o poată combina cu diferite umpluturi.
În această rețetă noi vă propunem o rețetă genială pentru o plăcintă genială cu umplutură din brânză ce poate fi servită și pe post de pâine, datorită aspectului asemănător și împletiturii specifice unei pâini.
n caz că vă decideți să încercați această rețetă, vă asigurăm că nu veți regreta.
Ingrediente:
Aluat
| 1 kg | Făină |
| 150 ml | Ulei rafinat |
| 15 g | Drojdie uscată |
| 450 ml | Apă caldă |
| 2 bucăți | Ouă |
| 1 linguriță | Sare |
| 2 lingurițe | Zahăr pudră |
Umplutură
| 300 g | Brânză de vaci |
| 10 g | Pătrunjel |
| 10 g | Mărar |
| 1/2 linguriță | Sare |
| 1 bucată | Ou |
| 1 bucată | Gălbenuș de ou |
Mod de preparare:
- Într-un bol încăpător turnați apa caldă. Adăugați drojdia uscată, zahărul pudră, sarea și 1 lingură de făină.
- Amestecați cu un tel, acoperiți bolul cu un prosop și lăsați la dospit pentru 15 min.
- După cele 15 min încorporați toată făina, ouăle, uleiul și frământați bine aluatul.
- După ce ați obținut un aluat moale și omogen, îl puneți într-un bol, acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit pentru 40 min.
- Transferați aluatul dospit pe masa de lucru și îl frământați cu puțină făină.
- Cu un sucitor de bucătărie întindeți o foaie de aluat cu grosimea de 1 cm. Cu un cuțit faceți 2 tăieturi, dar nu până la capăt.
- În bolul cu brânză adăugați oul, sarea, mărarul și pătrunjelul tocat. Amestecați bine.
- Puneți umplutura pe lungimea celor 3 fâșii de aluat unite la capăt.
- Tapetați bine marginile astfel încât să nu iasă umplutura și începeți să împletiți plăcinta.
- Transferați plăcinta în tava de copt (cu dimensiunile de 32 x 10 cm).
- Acoperiți tava cu un prosop și lăsați la crescut pentru 20 min.
- Apoi ungeți plăcinta cu un gălbenuș de ou și dați tava la cuptor pentru 40 min la 180℃.
- Savurați cu plăcere!














Pofta buna!