Povesti de viata

Viata cea mai lunga a avut-o o frantuzoaica fumatoare

 

 

 

 

Nu trebuie sa fii un ascet pentru a te bucura de o viata lunga, dar moderatia este esentiala. Cel putin asa deducem din „retetele” centenarilor care au scris istorie datorita longevitatii lor.

O zestre genetica buna nu este suficienta pentru a avea o viata lunga. Specialistii spun ca bagajul genetic dicteaza doar in proportie de 25% speranta de viata, iar restul depinde de noi. Secretul longevitatii, spun expertii, sta in lucruri evidente, precum o alimentatie sanatoasa si un stil de viata activ.

Jeanne Calment, o femeie din Arles, Franta, este, oficial, persoana care a trait cel mai mult. Ea a incetat din viata la 122 de ani si a mers pe bicicleta pana la varsta de 100 de ani.

Totusi, frantuzoaica a fumat de la 21 de ani si pana la 117 ani, insa nu mai mult de doua tigari pe zi, iar de la masa nu ii lipsea niciodata vinul de Porto. Calment credea ca viata indelungata i s-a datorat uleiului de masline care era nelipsit din mancarurile ei. Printre alimentele preferate ale celei mai longeive persoane din istorie se afla si ciocolata.

 

Sursa: Diva Hair