Remedii naturiste

Un remediu natural pentru curățărea ficatului in mod eficient, dar poti încearca această rețetă cu bune rezultate si pentru curățarea plămânilor

 

 

Un remediu natural  pentru  curățărea ficatului in mod eficient, dar poti încearca această rețetă cu bune rezultate si pentru curățarea plămânilor

 

Dacă bronhiile tale sunt pline de flegmă și vindecarea este foarte lentă, încearcă această rețetă pentru un remediu natural pentru curățarea plămânilor . Ajută la răceli obișnuite, gripă, astm, congestie, dar și la curățarea ficatului. Acest preparat ajută la deschiderea căilor respiratorii și funcționează foarte rapid.

Pentru acest amestec eficient ai nevoie doar de 4 ingrediente naturale pe care ar trebui să le ai mereu în casă în zilele de iarnă. Are efect de încălzire și astfel îmbunătățește circulația sângelui și metabolismul și, de asemenea, ajută la expulzarea mai ușor a mucoasei acumulate. Mai jos vă dezvăluim două rețete:

 

Ingrediente:

  • 1 portocală
  • 1 catel de usturoi
  • 10 g rădăcină de ghimbir
  • 1 lingurita de miere

Preparatul este destinat unei singure persoane și pentru o singură utilizare. Este necesar să o luați timp de câteva zile până când starea este complet îmbunătățită, iar rezultatele sunt vizibile după prima zi. Citiți procedura de mai jos:

PRIMA PROCEDURA:

Tăiați vârful portocalei până ajungeți la partea cărnoasă. Folosind o lingură mică, răzuiți o mică parte din interior pentru a face o adâncime.

 

Scoateți puțin, astfel încât să aveți mai mult de jumătate de portocală pentru mai târziu, pentru preparare. Tăiați mărunt un cățel de usturoi, curățați și tocați mărunt ghimbirul.

Se pun usturoiul si ghimbirul in scobitura portocalei, apoi se toarna deasupra 1 lingura de miere si se amesteca putin.

Acoperiți portocala cu partea tăiată ca un capac și lăsați-o să stea 2 ore la temperatura camerei.

În acest timp, ghimbirul, mierea și usturoiul își vor elibera compușii nutritivi în sucul de portocale.

 

După expirarea timpului, strecoară sucul apăsând usturoiul și ghimbirul prin strecurătoare. Sucul are un gust foarte plăcut, în ciuda faptului că conține ingrediente picante.

Întreaga cantitate se bea deodată și efectul termic se simte instantaneu, iar starea gâtului se îmbunătățește vizibil. Pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, consumul a 2 lingurițe din acest suc este necesar după consultarea prealabilă a medicului. Iată a doua rețetă pentru care aveți nevoie de banane:

Ingrediente (A DOUA RETETA):

  • 2 banane coapte
  • 2 linguri de miere de casă
  • 400 ml apă fiartă

PROCEDURĂ:
Bananele se curăță de coajă și se taie în inele. Se zdrobește cu o furculiță, apoi se toarnă peste ele 400 ml apă fiartă.

Amestecați cu o lingură aproximativ un minut sau două până obțineți un amestec compact. Toate acestea le puteți face și într-un blender mai mare. Cand amestecul s-a racit suficient, adauga doua linguri de miere de buna calitate.

Mai amestecați o dată, apoi acoperiți amestecul cu o farfurie sau o tavă, apoi lăsați-l să stea o jumătate de oră. Apoi strecoară amestecul printr-o strecurătoare sau o cârpă de brânză. Păstrați siropul rezultat într-un borcan de sticlă și păstrați-l la frigider. Cantitatea obtinuta este suficienta pentru intreaga zi.

Împărțiți-l în două părți egale, apoi beți la fiecare 12 ore, o dată dimineața și o dată seara înainte de culcare. Dacă doriți, puteți împărți această sumă de mai multe ori pe parcursul zilei. A doua zi, repeta procedura si bea siropul pana cand tusea se opreste si mucusul este eliminat.