Inedit

Un loc unic în Europa!! Cascada cu apa termala care își schimba mereu culoarea se afla in Romania

 

 

Un loc unic în Europa!! Cascada cu apa termala care își schimba mereu culoarea se afla in Romania

 

 

In Romania avem ocazia sa vedem o multime de locuri superbe si dar si multe fenomene care ne lasa de multe ori fara cuvinte. Putem sa ne bucuram de unele dintre cele mai frumoase peisaje din Europa si avem sansa sa vedem unele locuri care sunt unice.

Cascada din Topliţa, vestită pentru frumuseţe, dar mai ales pentru unicitate la nivel naţional, face parte din rezervaţia geologică aflată pe strada Cascadei, în lunca râului Mureş, pe a cărui terasă s-a format în urma depunerilor de calcar şi traventin, oferind o privelişte deosebită călătorilor din tren.

Cascada este poate cel mai important obiectiv turistic pentru oraşul Topliţa.

Cascada cu apă termală se află la sud-vestul orașului și poate fi observată și din tren fiind foarte aproape de o cale ferată. O găsiți pe gps iar drumul este asfaltat.

Pe bună dreptate, cascada a fost declarată monument al naturii, arie protejată de interes național și rezervație naturală de tip biologic și peisagistic.

Este deosebită atât pe timp de iarnă cât și în anotimpurile călduroase. Se consideră a fi o raritate în România datorită faptului că s-a format în urma depunerilor de travertin precipitate din apa termominerală, bircabonatată și depuse pe afloriment și pe vegetație.

Suprafața totală a rezervației este de 0,5 hectare. Vara, spun vizitatorii, căldura pe care o simți vine chiar de la vaporii de apă, a cărei temperatura atinge chiar și 27 de grade.

Speram ca aceasta cascada sa fie tot mai vizitata pentru ca este extrem de frumoasa si merita apreciata. Frumusetea sa o face unica in Romania si poate chiar in Europa, este pacat ca romanii sa nu vina sa o viziteze!

 

Un loc unic în Europa!! Cascada cu apa termala care își schimba mereu  culoarea se afla in Romania - Curioase

Un loc unic în Europa!! Cascada cu apa termala care își schimba mereu  culoarea se afla in Romania – Acasă în România

Sursa