Placinte si Rulade

Tuburi din aluat crocant cu umplutura suculenta cu cireșe, bunătăti care se topesc în gură

 

 

Tuburi din aluat crocant cu umplutura suculenta cu cireșe, bunătăti care se topesc în gură

 

Tuburi crocante cu umplutură suculentă. Dacă îndoiți toate tuburile și le umpleți cu cremă, veți obține o prăjitură delicată și moale.

 

Ingrediente:

  • făină – 400 g;
  • smântână – 200 g;
  • unt sau margarină – 200 g;
  • zahăr vanilat – 10 g;
  • praf de copt – 2 linguri;
  • amidon – 1-1,5 linguri;
  • zahăr – 150 g;
  • cireșe fără sâmburi – 500-600 g;
  • zahăr pentru tuburi – 70 g.

 

Mod de preparare:

Se acopera ciresele cu 150 g zahar si se lasa 10 minute, apoi se scurge printr-o sita. Puteți lua conserva de cireșe în suc propriu și le strecurați din suc printr-o sită.

Topim untul si amestecam cu smantana, vanilia si praful de copt. Cernem faina si o adaugam in aluat in portii, framantam bine masa si o amestecam cu mainile. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru 40 de minute.

Amestecați cireșele cu amidon.

Împărțiți aluatul în 4 părți, stropiți suprafața de lucru cu făină și întindeți stratul, tăiați-l în 4 părți. Întindem cireșea, transformăm aluatul într-un rulou, ciupim marginile. Înmuiați tuburile în zahăr din toate părțile.

Acoperiți tava cu hartie de copt și întindeți tuburile umplute  cu cirese pe ea.

Coaceți fursecurile umplute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute.

 

Pofta buna!

 

 Sursa