Aperitive si Gustari

Dovlecelul cu gust de kebab: o gustare preferată pentru zilele de iarnă

 

 

Dovlecelul cu gust de kebab: o gustare preferată pentru zilele de iarnă

 

Cu aceasta reteta vei face un aperitiv destul de ieftin, dar foarte gustos cu gust de gratar. Este pur și simplu ideal pentru cei care iubesc preparatele din carne.

 

Ingrediente:

  • dovlecel, 2,5 kg;
  • ceapă, 500 g;
  • ulei vegetal, 60 ml;
  • usturoi, 1 cap;
  • sare, 1 lingura;
  • zahăr, 2 linguri;
  • condimente pentru grătar, 30 g;
  • piper, condimente;
  • oțet 9%, 50 ml.

 

Mod de preparare: 

Tăiați dovlecelul în felii și adăugați sare, amestecați și lăsați puțin.

Prăjiți dovleceii în loturi în ulei vegetal până se rumenesc.

Tăiați ceapa în jumătate de rondele și amestecați cu dovlecelul.

Treceți usturoiul printr-o presă sau dați-l pe răzătoare și adăugați-l în legume.

Se condimentează legumele cu sare, zahăr, condimente pentru grătar, condimente și piper, se toarnă oțetul și se amestecă foarte bine salata.

Sfat: după o oră de marinare, le puteți mânca, dar este mai bine să le lăsați sub presiune 5 – 6 ore sau peste noapte la frigider.

Puneti salata in borcane curate si umpleti cu sucul care a fost eliberat.

Acoperiți borcanele cu capace și puneți-le într-o cratiță pe un prosop. Se toarnă apă caldă până la umerase și se sterilizează din momentul fierberii timp de 20 de minute.

Înșurubați capacele și lăsați să se răcească.

Depozitam piesa de prelucrat in subsol sau camara.

Salata se dovedește a fi picantă, aromată, cu un gust strălucitor de kebab.

 

Pofta buna!

 

Sursă