Teste

Testul chibritului iti arata daca ai probleme cu plamanii. Dureaza doar 5 secunde

 

 

 

 

Testul chibritului este extrem de folositor si iti va spune in doar cateva secunde daca ai plamanii sanatosi sau nu. Ai nevoie de un singur bat de chibrit. Acest test a fost recomandat adesea de medicii din America.

Cum functioneaza testul? Trebuie sa aprinzi un bat de chibrit si sa il tii la aproximativ 15-20 cm distanta fata de gura ta. Dupa care poti incepe sa sufli cat de tare poti. Daca flacara nu s-a stins, inseamna ca plamanii tai nu sunt in cea mai buna forma si trebuie sa vizitezi urgent un medic.

Inca un test pe care il poti face pentru a afla starea plamanilor tai presupune sa iei o gura mare de aer, pe care apoi sa o expiri. Daca ai reusit sa faci asta intre 2 si 5 secunde, inseamna ca te poti bucura ca nu va trebui sa vizitezi medicul, potrivit kfetele.ro.

Cum sa iti imbunatatesti sanatatea plamanilor
Daca ai probleme cu respiratia, nu ai trecut nici testul plamanilor sanatosi, simti ca te sufoci adesea, iar tusea a devenit un fenomen frecvent, un control medical ar trebui sa se afle pe lista ta de urgente. Auxiliar prescriptiei medicale, iata cateva gesturi care iti pot readuce starea de bine a plamanilor!

Renunta la fumat! Speram sa nu te incadrezi printre persoanele care au nevoie sa citeasca acest sfat, dar ar trebui sa fii constienta ca tigarile nu te fac sa fii cool, nu iti aduc o inteligenta demna de protagonistii din Mad Men si nici nu iti mentin silueta supla, ci te apropie de afectiuni precum cancerul si problemele respiratorii acute, printre altele. Fumatul contribuie la depunerea de gudron ce va obstructiona activitatea plamanilor, dar si absorbtia de chimicale, precum monoxidul de carbon, extrem de daunatoare si tie, si celorlalti. E obiceiul la care trebuie sa renunti acum!

Simptome bizare care pot prevesti o boala grava
Exercitiile de respiratie, un adevarat miracol. Nu sunt doar o tehnica de relaxare sau baza yoga si meditatiei, exercitiile de respiratie imbunatatesc si activitatea plamanilor. Ne-am obisnuit atat de mult sa respiram superficial, incat a devenit o a doua noastra natura. Curata-ti plamanii inspirand si expirand puternic, sanatos, si bucura-te de senzatia de relaxare a intregului organism.

 

Sursa