Flori si gradina

Stimulatorii naturali pentru creșterea rădăcinilor plantelor. Spre bucuria tuturor grădinarilor!

 

 

 

 

MIEREA
Ca să pregătiți stimulatorul pentru creșterea rădăcinilor, trebuie să dizolvați o linguriță de miere în 1.5 litri de apă. Scufundați aproximativ 1/3 din tulpina butașului în soluția obținută și lăsați-o în ea pentru 12 ore.

CARTOFII
Îndepărtați colții de pe un cartof mare. Apoi realizați o crestătură în el și introduceți butașul în ea. Nu uitați să udați tuberculul! Butașul va da repede rădăcini, deoarece cartoful reprezintă un mediu nutritiv ideal!

SUCUL DE ALOE VERA
Scufundați butașul în apă, după care adăugați 7-10 picături de suc de aloe vera în ea. Sucul de aloe vera va contribui excelent la dezvoltarea rădăcinilor.

APA DE SALCIE
Puneți câteva rămurele de salcie (de asemenea, sunt potrivite crenguțele de rozmarin sălbatic și plop) în apă și așteptați apariția rădăcinilor. Scoateți ramurile respective și puneți butașii în aceeași apă. Acest stimulator pentru creșterea rădăcinilor plantelor este foarte eficient!

SOLUȚIA DE DROJDIE PENTRU DEZVOLTAREA RĂDĂCINILOR
Pregătiți soluția de drojdie: 100 mg de drojdie la un litru de apă. Țineți butașii în ea pe parcursul a 24 ore, după care transferați-i în apă obișnuită.

După stimularea creșterii rădăcinilor plantele pot fi sădite în sol. Aceste metode populare sunt verificate de multe generații. Lăstarii plantelor vă vor bucura prin rezistența și florile lor minunate!

Oamenii, care lucrează în grădini și livezi, au nevoie atât de măiestrie, cât și de inspirație. Plantele sădite cu dragoste dau cea mai bună recoltă.

Spor la grădinărit!

 

Sursa: Sfaturi pentru casă și grădină