Inedit

Scrisoarea unei mame de băiat pentru nora ei

 

 

 

 

Toata lumea stie ca relatia dintre soacre si nurori nu este cea mai fericita de cele mai multe ori. Insa iata un alt exemplu in randurile de mai jos…

”Draga nora,

De fiecare data sunt intrebata ce fel de barbati vreau sa devina fiii mei. Desi sunt copiii mei, sunt constienta ca nu cresc doar niste copii, ci viitori barbati. Ei, mai tarziu, vor deveni soti si tati, iar eu pentru aceste roluri ii pregatesc. Este responsabilitatea mea sa ii formez pentru a tine o familie si a-si face un rost. Inca nu te cunosc, dar te iubesc. Te iubesc pentru ca imi iubesti fiul, iar el, la randul lui, te iubeste. Stiu ca, desi este baiatul meu, intr-o zi tu imi vei lua locul alaturi de el.

Tu il vei tine de mana, tu il vei saruta de noapte buna si cu tine isi va imparti temerile. Mereu mi-am dorit o fiica, iar tu vei fi aceea. Asa cum tu insemni totul pentru parintii tai, asa si copiii mei sunt totul pentru mine. Imi doresc sa fii blanda si bine crescuta. Imi doresc sa te iubesti in primul rand pe tine, deoarece aceea este cea mai importanta forma de iubire. Imi doresc sa fii protejata de Dumnezeu, iar fiul meu sa te vada ca pe un dar. Imi doresc sa te respecti.

Sa fii sincera si sa spui ce gandesti, sa iei atitudine cand are loc o nedreptate si sa oferi incurajari. Stiu ca fac multe greseli, dar imi invat copilul sa te iubeasca. Si el este om si greseste, ofera-i spatiu si posibilitatea sa-si repare greselile. Nu te va completa, asa cum nici tu nu il vei completa, dar acceptandu-va defectele si sustinandu-va, veti fi mai puternici impreuna.

O sa-ti impartasesc toate secretele mele, ca tu sa-l poti iubi. O sa-l invat cat de fragila este o inima de femeie, care, odata franta, nu se mai poate repara. Imi doresc ca fiul meu sa nu-ti franga niciodata inima. Eu o sa-l invat ce inseamna respectul si onoarea. Vreau sa fie un barbat curajos, sincer, integru si cu frica de Dumnezeu. Imi doresc sa-si urmeze visurile, iar asta vreau si pentru tine. Eu o sa-i amintesc mereu ce inseamna sa respecti o femeie si ca, inainte sa fii a lui, esti a Domnului si a parintilor tai.

Imi doresc sa construiti impreuna o viata frumoasa si sa nu renuntati unul la celalalt. Vor fi zile cand te vei indoi de el. Dar atunci sper sa te gandesti ce v-a tinut impreuna atata vreme. Vor mai trece ani pana ne vom intalni. Dar eu deja te iubesc si ma rog pentru tine. Cand te voi intalni, te voi iubi si mai mult.

Cu drag,

Soacra ta.”

 

Sursa: Respect și prietenie