Desert

Savarină cu gem și căpșune

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 5 linguri pesmet fin
  • coajă rasă și zeama de la ½ de lămâie
  • câte 1 lingură margarină și pesmet pentru forme

Pentru sirop și decor

  • 150 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 1 lingură rom
  • 200 g frișcă
  • 150 g gem de căpșune
  • 10 căpșune

 

Mod de preparare:

1. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci gălbenușurile cu zahărul, zeama și coaja de lămâie. Bați spumă tare albușurile, picurând câte puțină zeamă de lămâie. În crema de gălbenușuri, încorporezi treptat pesmetul, apoi spuma de albușuri, amestecând ușor, de jos în sus.
2. Ungi cu margarină și tapetezi cu pesmet formele pentru savarine. Umpli cu aluat 2/3 din volumul formelor. Le așezi într-o tavă și le introduci în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20 de minute.
3. Fierbi zahărul cu apa. Când siropul s-a îngroșat, stingi focul și adaugi romul.
4. Tai câte un capac fiecărei savarine reci și le stropești cu sirop călduț. Aștepți să se răcească și întinzi un strat de frișcă. Așezi capacul de aluat și decorezi cu gem și căpșune.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Carticica Practica