Bauturi

Pe langa gustul aromat si mirosul divin, ceaiul de trandafir are importante beneficii pentru depresie, anxietate sau stres, iratibilitate, problemele digestive

 

 

Pe langa gustul aromat si mirosul divin, ceaiul de trandafir are importante beneficii pentru depresie, anxietate sau stres, iratibilitate, problemelor digestive

 

Ceaiul de trandafir are multe beneficii pentru sanatate, care includ capacitatea de a usura durerile mensturale, prevenirea bolilor cronice, stimularea sistemului imunitarvindecarea rapida, imbunatatirea digestieidetoxificarea organismului, ameliorarea infectiilor respiratorii, stimularea starii de spirit si reglarea ciclului de somn.
Ceaiul de trandafir se face din trandafiri intregi sau din petalele de trandafir dupa uscare. Aceasta este o varietate populara de ceai din Orientul Mijlociu, dar poate fi savurat oriunde in lume. Multe beneficii ale acestui ceai sunt rezultatul concentratiilor ridicate de vitamina C, polifenoli, vitamina A, diverse minerale, nerol, quercetin si alti antioxidanti.
Adaugarea acestui ceai in dieta poate ajuta la tratarea artritei, crampelor menstrualecreiergripafrigdificultati digestivebronsitadepresieinsomnie si multe alte afectiuni cronice.
Una dintre cele mai bune remedii pentru perioadele dureroase si grele ale menstruatiei este ceaiul de trandafir, deoarece nu numai ca poate ajuta la reglarea hormonilor si faciliteaza congestia uterina, dar, de asemenea, elimina crampele si modificarile dispozitiei care sunt adesea asociate.
Este un remediu natural pentru starile de iratibilitatedepresieanxietate sau stres.  Acesta are un efect asupra nivelurilor hormonale, fiind strans legat de modul in care sunt reglementati neurotransmitatorii din creier.
Ca si in cazul multor plante folosite pentru ceai, acesta este bogat in vitamina C, una dintre cele mai importante vitamine din corpul nostru. Este o parte esentiala a sistemului imunitar, deparece stimuleaza producerea de celule albe din sange si functioneaza ca un antioxidant, reducand in mod eficient stresul oxidativ.
Una dintre cauzele majore din spatele bolilor cronice, cum ar fi cancerul si bolile cardiovasculare, este stresul oxidativ. Acest lucru este cauzat de radicalii liberi, produsele secundare naturale ale metabolismului celular care pot determina mutarea celulelor sanatoase. Prin cresterea numarului de antioxidanti din corpul nostru, scade riscul de a suferi de aceste afectiuni cronice.

Proprietatea sedativa naturala a  ceaiului de trandafir il face o bautura minunata pentru o noapte linistita, reducand stresul si relaxand hormonii legati de ritmul circadian. Daca suferiti de insomnie sau in mod regulat nu aveti un somn odihnitor, consumati o cana de ceai de trandafir inainte de somn.
Este un remediu natural benefic pentru linistirea cailor respiratoriiplamanilor si gatului sau altor afectiuni care afecteaza sistemul respirator. De asemenea, ajuta la eliminarea mucusului, unde bacteriile si alti agenti patogeni pot trai si prospera.
Proprietatile antibacteriene ale acestui ceai se indreapta rapid spre orice infectie din tractul gastro-intestinal sau intestinal. Aceasta poate ajuta la reechilibrarea microfibrei in intestine si ameliorarea problemelor digestive precum constipatiacrampebalonare sau diaree. Acestea fiind spsuse, ceaiul de trandafir poate actiona ca un laxativ, mai ales daca beti o cana zilnic.
Ingredientele active din acest ceai contribuie la imbunatatirea functiei hepatice si cresterea urinarii. Ca diuretic natural, poate ameliora retentia de lichide si accelereaza eliberarea toxinelor din organism.
Atentie! In ceea ce priveste efectele secundare, ceaiul de trandafir consumat in exces poate provoca dureri de cap, greata, varsaturi si oboseala.