Salate

Salată “Poiana cu ciuperci și pui” – cea mai colorată, apetisantă, gustoasă și originală gustare pentru masa festivă!

 

 

 

 

Decorați masa de sărbătoare cu o salată colorată și foarte gustoasă! Salata “Poiana cu ciuperci și pui” este o gustare spectaculoasă, cu gust aromat și consistent și aspect original. Aceasta se așează în straturi, este foarte aerată și extrem de gustoasă. Vă recomandăm s-o includeți neapărat în meniul de sărbători și să vă uimiți toți oaspeții.

 

Ingrediente:

-200 g de piept de pui

-250 g de cașcaval tare

-150 g de maioneză

-3 ouă

-200 g de ciuperci champignon

-4 roșii (pentru decor)

-1 ceapă

-1 legătură de verdeață de orice tip

-sare și piper negru

 

 Mod de preparare:

1. Fierbeți pieptul de pui în apă sărată până va fi gata. Apoi scoateți-l din cratiță și lăsați-l să se răcească complet. Tăiați carnea de pui cubulețe.

2. Curățați ciupercile, spălați-le și uscați-le cu un șervețel. Tăiați-le cubulețe sau felii.

3. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Încălziți o tigaie cu ulei și prăjiți ciupercile cu ceapă până vor fi gata. Asezonați cu sare și piper și lăsați să se răcească.

4. Fierbeți ouăle, lăsați-le să se răcească, curățați-le și dați-le prin răzătoarea mică.

5. Dați cașcavalul tare prin răzătoarea mică. Puteți asambla salata într-un bol adânc.

6. Puneți primul strat – carnea de pui și ungeți-o cu maioneză.

7. Apoi puneți ciupercile prăjite cu ceapă și ungeți cu maioneză.

8. Al treilea strat – ouăle rase și maioneză.

9. Presărați cașcavalul ras și ungeți cu maioneză.

10. Tăiați verdeața și puneți-o frumos deasupra salatei.

11. Tăiați roșiile în jumătate și puneți-le deasupra salatei cu pulpa în jos sub formă de ciuperci.

12. Decorați “ciupercile” din roșii cu picături de maioneză sau bucățele mici de cașcaval.

13. Salata este gata, o puteți servi la masă.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul