Salate

Salată în straturi foarte gustoasă “Original”. Mereu dispare prima de pe masă!

 

 

Salată în straturi nemaipomenit de gustoasă “Original”. Mereu dispare prima de pe masă!

 

Astăzi vă prezentăm o rețetă nouă de salată, care va decora orice masă. Salata cu salam afumat și bastoane de crabi este extraordinar de gustoasă și va fi apreciată de toți oaspeții. Salata stratificată se prepară foarte ușor și simplu, iar gustul e uimitor și arată foarte apetisant. În această gustare ideală ingredientele se completează excelent unul pe altul. Încercați să preparați salata “Original” măcar o dată și aceasta va deveni gustarea preferată pe masa festivă.

 

Ingrediente:

-1 castravete proaspăt mare

-300 g de salam afumat

-3 ouă (preferabil de casă)

-200 g de bastoane de crabi

-1 cutie de porumb conservat

-ceapă verde

maioneză de casă

Mod de preparare:

1. Spălați castravetele și tăiați-l fâșii.

2. Tăiați salamul fâșii. Puneți-l într-un bol separat.

3. Tăiați bastoanele de crabi bucăți mici.

4. Nu trebuie să tăiați bastoanele de crabi foarte mărunt, deoarece trebuie să se simtă în salată.

5. Spălați ceapa verde bine sub un jet de apă rece, uscați-o și tăiați-o mărunt.

6. Fierbeți ouăle în apă sărată și lăsați-le să se răcească.

7. Curățați ouăle și dați-le prin răzătoarea mare.

8. Scurgeți lichidul din porumb.

9. Asamblați salata.

10. Puneți o formă rotundă detașabilă pe un platou.

11. Puneți primul strat – salamul afumat, distribuiți-l uniform în formă și ungeți-l cu puțină maioneză.

12. Puneți castraveții următorul strat și puneți maioneza sub formă de plasă.

13. Apoi așezați ceapa verde tăiată mărunt.

14. Lăsați un pic de ceapă verde pentru decorarea salatei.

15. Puneți stratul de porumb și ungeți-l cu un pic de maioneză.

16. Așezați deasupra bastoanele de crabi și ungeți-le cu maioneză.

17. Distribuiți deasupra ouăle rase. Acesta este ultimul strat, de aceea trebuie să puneți ouăle uniform.

18. Puneți deasupra maioneza.

19. Decorați salata cu ceapă verde tocată și castraveți.

20. Lăsați salata să se îmbibe timp de 2-3 ore, apoi serviți-o la masă.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul