Creme si Budinci

Sabayon cu mere caramelizate

 

 

 

 

Acest sabayon se deosebește de cel clasic doar prin faptul că în loc de vin vom folosi suc de mere. Astfel, vom sublinia aroma de mere a desertului, pentru care este destinat, în plus, îl veți putea savura împreună cu copiii.

 

Modde preparare:

1. Bateți gălbenușurile și sucul de mere cu ajutorul telului, într-un vas termorezistent, instalat pe o baie de apă nu prea fierbinte. Adăugați treptat zahărul, continuând să bateți.

2. Încălziți baia, crescând treptat focul și continuând să bateți, până sabayon-ul se îngroașă și capătă consistența unei creme pufoase – aproximativ 10 minute. Crema este gata atunci când ridicați telul, iar aceasta cade în jet dens și nu se întinde pe suprafața vasului.

3. Pentru bază, curățați merele de coajă și cotor, iar miezul tăiați-l cubulețe și amestecați-l cu zahărul, vanilia și sucul de lămâie. Topiți în tigaie jumătate din cantitatea de unt și prăjiți fulgii de migdale și semințele de pin, timp de aproximativ 5 minute. Transferați ingredientele prăjite pe o farfurie.

4. Încălziți bine restul de unt și prăjiți la foc mare merele, până se rumenesc bine. Adăugați migdalele și semințele de pin.

5. Puneți merele în forme termorezistente, turnați sabayon-ul și dați la cuptor sub gril, ca suprafața să se rumenească, pentru 2-3 minute. Serviți imediat.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Mamaplus