
Vă prezentăm rețeta unui desert nemaipomenit. Un gust pronunțat de ciocolată și finețea fulgilor de cocos va oferi o plăcere deosebită papilelor gustative. Din ingrediente simple și perfect combinate, obțineți un desert demn de orice masă de sărbătoare.
Ingrediente:
| 300 g | Biscuiți cu ciocolată |
| 1 lingură | Cacao |
| 150 ml | Apă |
| 3 g | Zahăr |
| 180 g | Fulgi de cocos |
| 150 g | Unt |
| 60 g | Zahăr pudră |
Mod de preparare:
- Mărunțiți biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie ( sau îi pisați cu ajutorul unui făcăleț). Dizolvați zahărul în apă fierbinte (cantitatea de zahăr depinde de cât de dulci sunt biscuiții).
- Lăsați apa cu zahăr să se răcească. Adăugați apa cu zahăr în bolul cu biscuiți și amestecați. La final adăugați pudra de cacao, amestecați până obțineți o masă omogenă și vâscoasă.
- Într-un bol amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu fulgii de cocos și zahărul pudră.
- Aranjați ”aluatul” de ciocolată pe folie alimentară. Întindeți-l într-un blat nu prea gros, de formă dreptunghiulară. Aranjați pe acesta amestecul de unt și cocos. Rulați blatul și dați desertul la frigider pentru circa 2 ore.
- Savurați cu plăcere!













