Placinte si Rulade

”Clafoutis” cu prune – o prăjitură cu aromă irezistibilă și gust incomparabil!

 

 

”Clafoutis” cu prune – o prăjitură cu aromă irezistibilă și gust incomparabil!

 

 

Clafoutis” este un desert tradițional francez, cu fructe.

 

Ingrediente:

✓ Prune – 500 g

✓ Ouă – 4 buc.

✓ Lapte – 360 ml

✓ Zahar – aproximativ 60 g

✓ Făină – 60 g

✓ Extract de vanilie – 5 ml

✓ Zahăr pudră – pentru decorare

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 160 ° C.

Spălăm prunele, separăm samburii, le ștergem cu un prosop de bucătărie.

Tăiați felii și așezați într-un vas de copt.

Forma trebuie să fie solidă, în niciun caz detașabilă.

Bateți ouăle și cu laptele. Puteți folosi smântână grea în loc de lapte, dar atunci clafoutis-ul va ieși mult mai gras.

Se adauga zaharul, faina si extractul de vanilie.

Cantitatea de zahăr depinde de prunele tale, dacă nu sunt suficient de dulci, atunci se poate adăuga mai mult zahăr.

Continuăm să batem cu un tel până se omogenizează.

Ingredientele aluatului se pun într-un castron și se amestecă și apoi se toarnă pe prune.

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 60 de minute, folosind o scobitoare pentru a vedea că este prea gătit. Timpul de coacere depinde de cuptor. Dacă aluatul nu este suficient de copt, coaceți mai departe.

Este foarte gustos, atât cald, cât și rece, presărat cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

 

Sursa