Desert

6 Rețete rapide pentru ciocolată de casă, cu lapte praf, cu lapte condensat, ciocolata alba, neagră

 

 

6 Rețete rapide pentru ciocolată de casă, cu lapte praf, cu lapte condensat, ciocolata alba, neagră

 

Ingrediente:

200 gr de ciocolata neagra
100 gr de unt nesarat
2 lingurite de extract de vanilie
1/4 cana de zahar granulat
1/4 cana de lapte integral

Mod de preparare:

Incepeti prin topirea ciocolatei intr-un vas dublu. Pentru a face asta, adaugati apa in vasul de jos si puneti-l pe foc mediu. Apoi adaugati ciocolata in vasul de sus si amestecati pana cand ciocolata se topeste complet. Intr-un alt vas, adaugati untul, extractul de vanilie, zaharul si laptele. Amestecati ingredientele impreuna si incalziti-le usor pe foc mediu pana cand zaharul se dizolva si untul se topeste.

Adaugati amestecul de unt in vasul cu ciocolata topita si amestecati bine pana cand toate ingredientele sunt combinate in mod uniform. Turnati amestecul de ciocolata intr-un recipient plat si lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei timp de 10-15 minute.

Dupa ce s-a racit la temperatura camerei, acoperiti vasul cu ciocolata si puneti-l in frigider pentru cel putin o ora pentru a se intari. Dupa ce s-a intarit, scoateti ciocolata din frigider si taiati-o in bucati sau formati-o in forme de ciocolata dupa preferinta.

Ciocolata de casa este acum gata de savurat! Poate fi pastrata la temperatura camerei intr-un recipient etans timp de cateva zile. Aceasta reteta este doar una dintre numeroasele modalitati de a face ciocolata de casa, asa ca nu ezitati sa incercati diferite combinatii de ingrediente pentru a gasi gustul perfect pentru dvs.

ciocolata-de-casa-cu-lapte-praf.jpg

Ciocolata de casa cu lapte praf

Reteta ciocolata de casa cu lapte praf este una simpla pentru care veti necesita:

Ingrediente:

500 gr zahar
500 gr lapte praf Raraul
200 ml apa
o lingura zeama de lamaie
1/2 sticluta esenta rom
4 linguri cacao de buna calitate
200 gr unt cu 82% grasime
caju, migdale si goji

Mod de preparare:


In primul rand, cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati. Pregatiti siropul.

Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se imprieteneasca 5 minute. Puneti vasul la foc mic pe aragaz. Lasati sa fiarba la foc mic.

Peste aproximativ 10-12 minute, luati din sirop si faceti proba picaturii – luati sirop intr-o lingurita, lasati-l sa se prelinga inapoi in vas, iar ultimele picaturi de pe lingurita lasati-le sa se scurga intr-o cescuta in care ati pus apa rece. Daca picatura de sirop se imprastie in apa, siropul mai trebuie fiert: mai lasati si mai testati putin mai incolo. Daca picatura ramane vizibila pe fundul cestii, siropul e gata. Nu este neaparat ca picatura sa aiba forma rotunda, este ok si daca este usor „lunguiata”. Adaugati zeama de lamaie, esenta si opriti focul.

Taiati untul cubulete si-l puneti in siropul fierbinte. Il lasati sa se inmoaie bine, apoi omogenizati usor. Turnati 2/3 din sirop peste amestecul cu lapte praf si amestecati energic. Adaugati si restul de sirop si omogenizati bine. In tava unsa bine cu unt turnati ciocolata calduta, presarati goji si scuturati bine tava sa se aseze uniform ciocolata.

Dati tava la frigider pentru cateva ore – cel mai bine peste noapte. Portionati cu un cutit subtire, zimtat, sa se taie frumos nucile caju, apoi desprindeti usor de tava.

ciocolata-de-casa-fara-lapte-praf.png

Ciocolata de casa fara lapte praf

 

Ingrediente:

50 gr unt
6-8 linguri zahar
5 linguri lapte
5 linguri de cacao
1 lingurita faina
1\4 lingura zahar vanilat
nuci

Mod de preparare:


Se amesteca zaharul cu cacao, apoi se adauga putin lapte si se amesteca bine. Se adauga restul laptelui si se fierbe la foc mediu, amestecand constant. La inceputul fierberii, se adauga untul, se reduce focul si se lasa sa fiarba in continuare.

Se scoate compozitia de pe foc, se adauga faina cernuta prin sita si se amesteca bine. Se fierbe in continuare timp de 1-2 minute, amestecand in permanenta. Se lasa sa se raceasca, apoi se presara zaharul vanilat si se amesteca.

Ciocolata se toarna in forme speciale sau intr-o tava unsa cu unt. Dupa gust, se pot adauga nuci, stafide, fistic sau fructe de padure. Daca doriti sa faceti o cantitate mai mare, trebuie doar sa dublati cantitatile de ingrediente.

ciocolata-de-casa-cu-lapte-condensat.jpg

Ciocolata de casa cu lapte condensat

Cea mai buna reteta ciocolata de casa este aceasta.

Ingrediente:


400 ciocolata neagra
400 ml lapte condensat
20 gr unt
300 gr mix de alune (migdale, fistic, alune de padure) 

Mod de preparare:


In cuptor, prajeste alunele uscate. Taie ciocolata in bucatele mici si pune-o intr-un vas, impreuna cu laptele condensat si untul. Topeste-le la baia de aburi, la foc mediu, amestecand din cand in cand, pentru a evita taierea compozitiei. Poti adauga si piper verde macinat (optional) si amesteca bine. In tava mica (15 cm x 20 cm), pune folie de aluminiu, astfel incat sa depaseasca marginile.

Toarna amestecul de ciocolata si alune in tava, uniformizeaza suprafata si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei. Taie ciocolata in bucati cu un cutit ascutit. Daca doresti, poti pastra ciocolata in frigider.

ciocolata-de-casa-alba.jpg

Ciocolata alba de casa

 

Ingrediente:

500 gr zahar
300 ml apa
250 gr unt sau margarina
500 gr lapte praf
1 plic zahar vanilat
50 gr fistic
50 gr alune de padure

Mod de preparare:

Pentru a face aceasta reteta de ciocolata, trebuie sa pregatim mai intai tava de 28/38cm. O putem acoperi cu o foaie de hartie de copt sau o punga taiata. Apoi, facem siropul gros din apa si zahar, fierbem pana cand se ingroasa si bolboroseste.

Pentru a verifica daca siropul este suficient de gros, putem picura putin sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca se formeaza bobite si nu se dizolva in apa, inseamna ca este gata. Putem incerca si o alta metoda: picuram putin sirop pe o farfurie, iar daca bobita sta teapana si nu se prelinge, siropul este gata. Daca nu, mai fierbem putin.

Cand siropul este bine legat, punem untul sau margarina (putem folosi si Rama) si lasam la foc mic pana cand se dizolva. Adaugam si zaharul vanilat, apoi tragem oala de pe foc si turnam laptele praf totodata. Amestecam rapid, putem folosi mixerul pregatit din timp pentru a fi mai usor.

Compozitia se toarna rapid in tava pregatita si se presara cu fistic si alune. Lasam la rece sau in camara pentru cateva ore bune, pana cand ciocolata se intareste.

ciocolata-de-casa-moale.jpg

Ciocolata de casa moale

 

Ingrediente:

200 gr lapte praf integral
200 gr zahar
100 gr unt
65 ml apa
1 pliculet de zahar vanilat
1 lingura si jumatate de cacao

Mod de preparare:

Intr-un castron cerne laptele praf si cacaoa, apoi amesteca-le cu un tel sau o furculita. Intr-o cratita adauga zaharul, apa si zaharul vanilat si lasa-le pe foc mic pana se dizolva zaharul si se formeaza un sirop. Amesteca din cand in cand. Dupa ce se formeaza siropul, adauga untul.

In timp ce se topeste untul, unge tava sau castronul in care vei pune ciocolata cu putin unt. Dupa ce se topeste untul si compozitia incepe sa fiarba, toarna amestecul de lapte praf cu cacao in cratita si amesteca continuu cu telul pana se omogenizeaza (dureaza aproximativ 1 minut).

Lasa compozitia pe foc inca 1-2 minute, amestecand in continuare, apoi toarn-o in castron si las-o sa se raceasca pana a doua zi pentru un gust mai bun.

 

Pofta buna!