
Nu știi ce să gătești la prânz și nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie?
Rețeta de astăzi este pentru toți iubitorii de cartofi .
Durează doar câteva minute să o prepari și vei avea un prânz delicios și copios.
Nu aștepta și începe pregătirile înainte să fie prea târziu, orice bucătar începător poate face asta!
Cartofi copți cu ciuperci, bacon și brânză
Ingrediente:
- cartofi – 800 g
- ciuperci – 200 g
- slănină – 150 g
- ceapă – 1 buc.
- maioneză – 100 g
- ketchup – 50 g
- sare – 10 g
- piper negru – 3 g
- ardei gras – 5 g
- Ierburi provensale – 5g
sosul:
- ouă – 2 bucăți
- smântână – 150 g
- cascaval, brânză tare – 150 g
Matriță de 24 x 30 cm
Mod de preparare:
1. Curățați, spălați și tăiați cartofii cubulețe.

2. Spălați bine ciupercile, tocați-le și adăugați-le peste cartofi.
3. Tocați baconul și ceapa și adăugați totul în vasul de copt împreună cu cartofii.

4. Adăugați piper, sare, boia dulce, ierburi provensale și amestecați.
5. Adăugați maioneza, ketchup-ul și amestecați totul din nou. Coaceți timp de 30 de minute la 180 de grade.

6. Între timp, pregătiți sosul. Amestecați ouăle cu smântâna.
Turnați amestecul într-o tavă de copt.
7. Dați brânza pe răzătoare și presărați-o pe suprafață.
Coaceți încă 10 minute la 180 de grade.
Poftă bună!














