Retete de Mancaruri Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Rețeta pentru cea mai limpede și gustoasă Racitura (piftie) de porc

 

 

 

 

Tu cum mai prepari piftia? Ei îți propun o rețetă de la bunica…

Mie și familiei mele ne place foarte mult, mai ales că întotdeauna îmi iese limpede și gustoasă, așa că m-am hotărât să o împărtășesc cu voi…

 

Ingrediente:

– 2 kg de picioare de porc

– 500 de grame de carne macră de porc

– doi morcovi

– două cepe

– o rădăcină de țelină

– o rădăcină de păstârnac

– câteva foi de dafin

– 10-12 căței de usturoi

– sare după gust

 

Mod de preparare:

– Spală bine picioarele și carnea macră de porc, apoi așază-le într-o oală încăpătoare, adaugă puțină sare, apoi apă cât cuprinde oala și pune-le la fiert pe aragaz.

– Fii cu băgare de seamă și adună spuma ori de câte ori se formează

– După aproximativ o oră, adaugă foile de dafin și legumele curățate și mărunțite.

– Dă focul la minim și lasă în continuare la fiert circa 4 ore până ce carnea se desprinde ușor de pe oase. Nu arunca zeama la final!

– Între timp, poți curăța apoi zdrobi usturoiul.

– După ce carnea s-a răcit, curăț-o de pe oase, mărunțește-o și așaz-o în boluri, împreună cu morcovii cu care a fiert.

– Zeama în care a fiert carnea și legumele trebuie strecurată și amestecată cu usturoi zdrobit. Gust-o, vezi dacă mai este nevoie să adaugi sare, apoi mai las-o 15 minute pe foc. Strecoară din nou și toarn-o peste carnea din boluri.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Secretele