Ingrediente:
- 400 g file de pui
- 100 g praz
- 300 g dovlecei
- 6 căței de usturoi
- 50 g untură de porc sau bacon
- 150 ml smântână de gătit + 50 ml apă
- aproximativ 100 de grame. brânză galbenă, cascaval
- aproximativ 2 linguri de parmezan
- puțină sare și piper
- 1 lingură de pastă de tomate
Pentru piureul de cartofi:
- 700 g cartofi
- 2 linguri de cascaval ras sau brânză
Mod de preparare:
Într-o tigaie mai adâncă cu ulei, sotați carnea albă de pui tocată mărunt. Când este gătit, transferați-l din tigaie pe o farfurie și sotați prazul și usturoiul în același ulei.
Apoi adăugați dovleceii și slănina tocate, urmate de condimentele și smântâna de gătit. Când totul este fraged și sosul s-a evaporat, puneți puiul înapoi în sos și amestecați.
Transferă-l într-un vas termorezistent, apoi formează bile din piureul de cartofi și așează-le deasupra amestecului.
Pune totul la cuptor să se coacă și să obții o crustă frumoasă. Presărați cu puțină brânză și pătrunjel și serviți preparatul fierbinte.
Pofta buna!