Bauturi

Probleme de sănătate pe care le poți trata cu suc de lămâie

 

 

Probleme de sănătate pe care le poți trata cu suc de lămâie

 

Umila lămâie. Da, când viața îți dă lămâi, ar trebui să îți faci o limonadă. Dar există câteva alte utilizări pentru sucul de lămâie care te pot surprinde.

Așadar, cafeaua este prima băutură spre care te îndrepți când te trezești? Ei bine, poate că ar trebui să începeți să vă schimbați rutina. Un pahar de apă călduță cu zeamă de lămâie în fiecare dimineață ar putea fi doar unul dintre cele mai benefice lucruri pe care le poți face pentru corpul tău.

Lămâile sunt pline de antioxidanți, vitamine și alți nutrienți care vă susțin sistemul digestiv, sistemul imunitar și chiar procesul de detoxifiere al corpului. Limonada este suc de lămâie îndulcit și apă. Dar consumul regulat de suc de lămâie amestecat cu apă – apă cu lămâie – poate ajuta la eliminarea naturală a mai multor probleme de sănătate.

Iată nouă probleme de sănătate pe care le poți trata cu sucul de lămâie:

 

1. Apa cu lămâie ajută la vindecarea răcelii și gripei

Lămâile conțin vitamina C, un antioxidant natural pentru corpul tău. Vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea bolilor precum răceala și gripa. Proprietățile antibacteriene ale lămâii funcționează pentru a ucide bacteriile dăunătoare și a vindeca organismul.

2. Apa cu zeamă de lămâie combate inflamația

Există mai multe șanse ca inflamația să apară într-un mediu acid. Da, lămâile sunt acide, dar când sunt digerate au acțiune exact opusă. Lămâile neutralizează de fapt aciditatea din organism și funcționează ca un antiinflamator pentru a preveni și a reduce inflamația. Apa cu lămâie poate fi folosită ca remediu natural pentru cei care suferă de inflamații legate de probleme de sănătate, inclusiv artrită.

3. Apa cu lămâie stimulează energia și starea de spirit

Dacă simți că pur și simplu nu mai ai energie după-amiază, încearcă să bei apă cu lămâie în loc de cafea. Cafeaua poate provoca o senzație de energie pe moment, dar apoi te face să te simți total lipsit de energie, însă apa cu lămâie vă va stimula starea de spirit și energia fără efectele secundare negative. De asemenea, s-a descoperit că mirosul de lămâie reduce nivelul de stres! 

4. Apa cu lămâie ajută la digestie

Structura atomică a sucului de lămâie este similară cu structura sucurilor digestive găsite în stomac. Consumul de suc de lămâie păcălește ficatul să producă bilă, care menține alimentele în mișcare prin corpul tău. Apa cu lămâie poate ajuta la ameliorarea indigestiei și la calmarea stomacului.

5. Apa cu lămâie ajută la detoxifierea organismului

Acizii care sunt prezenți în sucul de lămâie încurajează organismul să proceseze nutrienții din alimente într-un ritm mai lent. Acest lucru permite ca nivelurile de insulină să rămână normale pe măsură ce obțineți mai mulți nutrienți din alimentele pe care le consumați. Apa cu lămâie stimulează ficatul să elimine toxinele dăunătoare, detoxifiind organismul și pielea.

6. Apa cu lămâie sprijină pierderea în greutate

Studiile pe animale au arătat că antioxidanții polifenoli din lămâi pot reduce în mod semnificativ creșterea în greutate și pot îmbunătăți rezistența la insulină. Aceste studii sugerează că aceleași rezultate pot apărea și la oameni.

7. Apa cu lămâie poate scădea hipertensiunea arterială

Sucul de lămâie conține potasiu, care ajută la controlul hipertensiunii arteriale, amețeli și greață. Oferă o senzație de calmare a minții și corpului, făcându-l ideal pentru cei care suferă de hipertensiune arterială, stres sau probleme cardiace.

8. Apa cu lămâie ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

Se crede că acidul citric din lămâi ajută la prevenirea pietrelor la rinichi. Creșterea aportului de acid citric poate reduce riscul de a dezvolta noi pietre de calciu. Consumul de apă cu lămâie permite organismului să obțină mai mult acid citric în timp ce crește aportul de apă pentru a preveni formarea de pietre.

9. Apa cu lămâie luptă împotriva problemelor de piele

Sucul de lămâie funcționează ca un antiseptic natural pentru a vindeca problemele pielii. Puteți aplica sucul pe piele pentru a reduce durerea unei arsuri solare sau a înțepăturii de albine sau pentru a reduce inflamația și roșeața cauzate de acnee sau eczeme. Lămâia funcționează ca un remediu anti-îmbătrânire! Poate fi folosită pentru a elimina ridurile și punctele negre, redând în același timp o strălucire sănătoasă pielii.

Lămâia face minuni cu sănătatea noastră și ne menține tineri! Iată 10 beneficii ale acestui fruct, consumat zilnic – Evenimentul Zilei

 Sursă