Desert

Prajitura fina cu foi si crema delicioasa de ciocolata

 

 

 

 

Ingrediente:

1 pachet de foi pandispan

Crema :

1 litru de lapte
5 linguri rase de zahar
4 linguri de faina sau 5 linguri de amidon
250 g margarina sau unt
4 linguri cu nuca de cocos
esenta de vanilie
1 ciocolata alba

Decor:

3 linguri de crema
1 ciocolata neagra
Foile se gasesc in comert .

 

Mod de preparare crema:

Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam usor faina in timp ce amestecam,ca la mamaliga.Frecam bine sa se ingroasa si sa nu aiba cocoloase.
Cand este gata ,dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca. Acoperim suprafata cremei cu folie alimentara sa nu se formeze pojghita.
Peste crema rece punem untul la temperatura camerei,esenta de vanilie si ciocolata alba topita si usor racita.
Amestecam cu mixerul pana se leaga ingredientele si rezulta o crema fina si foarte gustoasa.
Oprim 3 linguri de crema pentru decor ,iar restul de crema o impartim in 3 parti egale si o repartizam intre foile de pandispan.
Ungem suprafata prajiturii cu cele 3 linguri de crema si peste ea punem din loc in loc ciocolata neagra topita.Cu o tepusa pentru frigarui sau scobitoare incepem sa amestecam crema cu ciocolata neagra pentru un decor marmorat si delicios.
Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Gateste Inteligent