Desert

Prajitura „Cuburi de lapte”

 

 

dscf6634a

 

 

Vestitele cuburi de lapte, aceasta prajitura e innebunitor de gustoasa si pacatoasaaa!!!!!!! Cu greu te poti opri din mancat!!!! 

Ingrediente:

– un pachet foi de pandispan de cacao (4 foi), din comert

Crema de lapte:

– 1 litru lapte

– 100 g. amidon sau faina

– 4 linguri zahar

– 100 g. ciocolata alba

– 250 g. unt, la temp. camerei

– 150 g. zahar pudra

Glazura:

– 200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati

– 5 linguri cu lapte

– 3 linguri cu zahar

– 150 g. unt

 

Mod de preparare:

Preparare crema de lapte:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Daca folositi faina, cerneti-o de doua ori, si folositi doar 80 de grame in loc de 100.
Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase.
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

Preparare glazura:

Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.

Asamblare: 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.
Intr-un pachet de pandispan sint 4 foi, asa ca am pus pe fiecare cate un strat generos de crema si glazura.

Daca nu gasiti pandispan de cumparat, il puteti face acasa . Coaceti foile separat pentru ca rezultatul sa fie cat mai asemanator cu varianta originala. Pentru asta, va trebui sa coaceti 4 blaturi, pe rand, intr-o forma de aprox. 20 x 30cm. In final, va arata asa.

 

 

Pofta buna!

Sursa: Retete culinare cu Laura Sava