Desert

Prajitura cu nuca si glazura de ciocolata. Atunci cand fac aceasta reteta, toata familia este bucuroasa!

 

 

 

 

Prajitura cu nuca. Atunci cand fac aceasta reteta, toata familia este bucuroasa!

 

Ingrediente:

270 g nuca macinata

5 albusuri

un varf de cutit praf de copt

200 g zahar pudra

un praf sare

Pentru crema:

3 linguri nuca macinata

150 g zahar pudra

200 g unt

5 galbenusuri

2-3 linguri cacao

2 linguri lapte

cateva picaturi esenta rom

Pentru glazura:

2 linguri lapte

150 g ciocolata cu lapte

1 lingura frisca lichida

20 g unt

 

Mod de preparare:

Albusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare. adauga apoi zaharul pudra si se mai bat pana se transforma in spuma tare. Se adauga nuca si praful de copt. Se amesteca prin rasturnare de jos in sus. Compozitia se desarta intr-o tava de cuptor (aproximativ 40/36 cm) tapetata cu hartie de copt. Ca sa puteti nivela compozitia folositi o lingura pe care o inmuiati din cand in cand in apa. Introduceti tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, timp de 15 minute. Se scoate din cuptor blatul de bezea cu nuca, se rastoarna pe o alta tava tapetata cu hartie si dupa cateva minute desprindem hartia cu grija apoi taiem blatul in doua bucati egale. A venit momentul prepararii cremei. Galbenusurile de ou se bat cu un tel impreuna cu zaharul pudra.

Se adauga cacao si 2 linguri cu lapte. pune crema la bain-marie si se amesteca continuu cu telul in compozitie pana se ingroasa. Se ia de pe foc cratita si dupa 3-4 minute se adauga untul, esenta de rom, nuca macinata si se amesteca in crema pana la omogenizare. Crema se tine la frigider 1/2 ora apoi se pune intre cele doua foi. Pentru topping se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, laptele si frisca. pune cratita pe foc mic si se amesteca in compozitie pana la omogenizare. Cat este inca calda se glazureaza cu ea prajitura. Deasupra se presara nuca macinata.

Se tine prajitura la rece 12 ore. Se taie in patrate, romburi sau triunghiuri.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bensan