Desert

Prăjitură cu ciocolată şi cremă caramel

 

 

prajitura-cu-ciocolata-si-crema-caramel-580x400

 

 

 Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat

200 g unt
4 linguri zahăr pudră
200 g alune
500 g biscuiţi simpli
1 1/2 cană lapte
3 linguri cacao

Pentru crema caramel:

200 g zahăr
3 ouă
200 ml lapte dulce
3 linguri făină
200 g margarină

Pentru glazură:

200 g ciocolată
2 linguri apă
50 g unt
100 g alune pentru decor

 

Mod de preparare:

Zdrobeşti biscui­ţii mărunt cu un sucitor, după ­care îi amesteci cu cacaua, zahărul pudră şi alunele zdobite. Încălzeşti laptele cu untul şi torni ­peste biscuiţi. Amesteci ­bine şi aşezi aluatul ­într-o tavă mai mică, netezind, dar fără să apeşi foarte tare.

Între timp, caramelizezi zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Separat, amesteci ouăle, făina şi laptele şi îl torni ­peste zahărul caramelizat, lăsând să fiarbă, ­până se îngroaşă ca o cremă. Adaugi margarina moale şi amesteci până se obţine o compoziţie cremoasă.

Torni crema caramel peste blatul de biscuiţi. Separat, topeşti într-o crăticioară ciocolata ­rasă împreună cu apa şi margarina. O laşi puţin să se răcească şi o torni imediat peste caramel. O decorezi cu alune zdrobite.

 

Pofta buna!

 

Sursa:  Observator de Constanta