Desert

Prăjitură cu blat de nuci, blat de cacao și cremă de lămaie – Foarte delicioasă și aromată

 

 

 

 

Prăjitură cu blat de nuci, blat de cacao și cremă de lămaie – Foarte aspectuoasă, delicioasă și aromată

 

Ingrediente:

 pentru blat:

4 albusuri

150 g zahăr

150 g nuci măcinate

5 linguri de făină

2 linguri de nuci tăiate mărunt

un pliculet praf de copt

 pentru blatul cu cacao:

3 ouă

150 grame zahar

6 linguri de apa

2 linguri de cacao

un pliculet praf de copt

200 grame faina

 pentru cremă:

4 gălbenusuri

150 g zahăr

2 linguri de făină

sucul și coaja de la o lămaie

150 g unt cu 80% grăsime

 pentru decor:

2 linguri de nuci măcinate

 

Mod de preparare:

Prepararea blatului de nucă.

Se mixează albusurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul si se mixează pană devin o spumă tare, asemănătoare cu o bezea. Se incorporează in compozitie nucile măcinate, nucile tocate, făina amestecată cu praful de copt si se amestecă bine cu o spatulă.

Se tapetează o tavă cu dimensiunea 20×35 cm cu hartie de copt si se toarnă compozitia. Se coace circa 30-35 de minute in cuptorul preancălzit la 180 grade Celsius. După ce blatul este copt se scoate din cuptor si se lasă la răcit pe un grătar.

Preparare blatului de cacao.

Se freacă gălbenusurile cu zahărul pană se spumează. Albusurile se mixează spumă si se amestecă cu gălbenusurile. Se adaugă in compozitie apa, făina amestecată cu praful de copt si cacaoa.

Se omogenizează bine ingredientele si se toarnă compozitia intr-o tavă de 20x30cm, unsă cu unt si tapetată cu hartie de copt. Se coace circa 30-35 de minute in cuptorul preancălzit la 180˚. După ce blatul este copt se scoate din cuptor si se lasă la răcit pe un grătar .

Prepararea cremei.

Se mixează gălbenusurile cu zahărul pană se obtine o cremă omogenă. Se adaugă in compozitie făina, sucul de lămaie si coaja rasă de lămaie.

Se amestecă bine si compozitia rezultată se fierbe la bain marie, amestecand continuu pană se ingroasă. După ce este suficient de ingrosată se ia de pe foc se lasă la răcit, și cand este suficient de rece se adaugă untul tăiat cubulete si se mixează pană se obtine o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii:

Blatul de nucă se taie cu grijă in două foi egale. Din blatul de cacao se taie o foaie subtire. Se asează pe un platou prima foaie din blatul de nucă. Peste blatul de nucă se intinde in strat subtire crema de lămaie si se nivelează cu ajutorul unui cutit cu lama lată. Peste crema de lămaie se asează foaia de blat din cacao, se apasă usor cu varful degetelor.

Peste blatul de cacao se intinde in strat uniform crema de lămaie, si peste crema de lămaie se asează a doua foaie din blatul de nucă. Peste ultima foaie se intinde restul de cremă si se presară uniform nuca măcinată. Prăjitura se dă la rece pentru 2-3 ore apoi se poate portiona. Blaturile nu se insiropează fiindca se vor inmuia de la cremă.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sufletul Romaniei