Desert

Prăjitură cu blat de biscuiți, cremă de cacao și spumă de lămâie – un desert rapid, simplu și foarte gustos

 

 

Prăjitură cu blat de biscuiți, cremă de cacao și spumă de lămâie – un desert rapid, simplu și foarte gustos

 

Astazi iti propun un desert rapid, simplu si foarte gustos. Spuma usoara si delicioasa de lamaie si combina perfect cu crema de cacao. Iti recomand sa incerci reteta mea. Nu este deloc complicata. In plus, nu necesita coacere.

 

Ingrediente:

  • 300 gr crema de branza
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca,
  • 300 gr biscuiti simpli
  • 2 linguri cacao,
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite gelatina,
  • 4 linguri apa
  • 1 pachet jeleu de lamaie

 

Mod de preparare:

Batem 100 ml smantana dulce cu mixerul pana obtinem o frisca ferma. Adaugam apoi 150 gr crema de branza, cacaoa si zaharul pudra. Amestecam totul pana obtinem o crema uniforma.

Dizolvam gelatina in 4 linguri de apa calduta si o adaugam treptat in crema, amestecand constant.

Punem un strat de biscuiti intr-o tava dreptunghiulara mica (20 x 25 cm). Intindem deasupra crema de cacao. Acoperim cu un nou strat de biscuiti.

Punem tava la frigider pentru aproximativ o ora. Intre timp, dizolvam jeleul de lamaie intr-un pahar cu apa fierbinte. Amestecam bine, apoi il lasam sa se raceasca.

Batem 100 smantana lichida pana obtinem o frisca rigida. Adaugam apoi crema de branza care ne-a mai ramas si amestecam. Turnam treptat jeleul racit in crema si amestecam.

Turnam apoi spuma de lamaie peste stratul de biscuiti. Acoperim cu un nou strat de biscuiti si bagam iarasi tava la frigider pentru cel putin 2-3 ore.

Ar fi bine sa lasam prajitura la frigider peste noapte. A doua zi o putem taia si servi impreuna cu cei dragi.

Impartaseste aceasta reteta cu prietenii tai pentru a se bucura si ei de gustul delicios al prajiturii cu spuma de lamaie.

 

Pofta buna!

 

 Sursă