Flori si gradina

Plantarea trandafirilor primăvara – indicații pas cu pas în imagini!

 

 

 

 

1.Săpați o groapă cu lățimea și adâncimea potrivită, aproximativ 45-50 cm, rădăcinile plantei trebuie să încapă liber în ea.

2.Scoateți atent răsadul din recipient, aranjați rădăcinile, reînnoiți ușor tăieturile (scurtați cu 1-2 cm) și tăiați puțin mugurii.

În cazul trandafirilor hibrid de ceai, trandafirilor floribunda și trandafirilor polyantha de talie mică se păstrează ramuri cu 3-4 muguri, ramurile trandafirilor cățărători Rambler se scurtează până la 30-35 cm, pentru celelalte soiuri se lasă câte 5-7 muguri, numai trandafirii acoperitori de sol nu au nevoie de curățare înainte de a fi plantați.

Dacă răsadurile s-au ofilit, înmuiați-le rădăcinile în apă timp de 2 ore.

3.Apoi așezați răsadul în groapă, astfel încât locul de altoire să fie situat cu 5-10 cm mai jos decât nivelul pământului.

4.Umpleți groapa cu sol fertil.

5.După care aplatizați solul.

6.Udați bine locul unde ați plantat răsadul. După ce apa va intra în pământ și solul se va lăsa, mulciți răsadul cu pământ umed, formând un mușuroi cu înălțimea de aproximativ 15 cm.

Acest lucru este necesar pentru a proteja mugurii trandafirului de căldură, frig și vânt.

7.După ce trandafirul se va acomoda (aproximativ 2 săptămâni) și vor apărea frunze noi, înlăturați excesul de sol și mușuroiți trandafirii cu rumeguș sau pământ uscat.

 

Spor la grădinărit!

 

Sursa: Sfaturi pentru casă și grădină