Preparate din Peste

Plachia de peşte la cuptor. Reţeta pentru o mâncare ieftină şi gustoasă

 

 Plachie de peşte

 

 

Ingrediente:

  • 6 bucăţi de peşte, cu os sau file (crap, caras, ştiucă, somn)
  • 2 cepe mari, albe
  • 2 ardei graşi, de preferat roşii
  • 3-4 căţei de usturoi
  • o conservă de roşii cubuleţe
  • 250 g de roşii cherry
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml de apă
  • 100 ml ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • sare, piper după gust
  • lămâie pentru servit – opţional
  • pătrunjel verdecea

 

Mod de preparare:

  1. Mod de preparare pentru reţeta de plachie de peşte
  2. Peştele se curăţă de solzi, se porţionează dacă este cazul şi se spală foarte bine, în mai multe ape.
  3. Se unge cu ulei o tavă care va merge la cuptor şi se aşează bucăţile de peşte.
  4. Separat, într-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii rondele şi usturoiul pisat. Nu prea mult, doar cât să se dezvolte aromele, iar legumele să se înmoaie numai puţin.
  5. Adăugăm conserva de roşii cubuleţe, potrivim de sare şi mai lăsăm legumele şi sosul de roşii la fiert 10 minute.
  6. Turnăm amestecul în tavă, peste bucăţile de peşte, adăugăm vinul şi apa, aruncăm roşiile cherry şi frunzele de dafin pe ici, pe colo şi dăm totul la cuptor pentru 20-25 de minute.
  7. Când legumele s-au înmuiat, iar peştele a început să se rumenească, putem scoate tava din cuptor. Avem o plachie grozavă!
  8. O înveselim cu puţin pătrunjel proaspăt tocat şi o servim alături de o mămăliguţă caldă.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucate Aromate